Oppskrift på lakseform med pepperrot
4

Lakseform med pepperrot

(12)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på potetform med smak av røkelaks og pepperrot. En herlig smakskombinasjon, og en grateng som enkelt kan servere som hverdagsmiddag.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form, 20x30 cm

Ingredienser

¾ kilogrampoteter
1 stkpurre
300 gramrøkelaks
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
1 spiseskjerevet pepperrot
3 desiliterTINE Matfløte
1 desiliterNorvegia® Revet

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 225 °C.
  2. Skrell potetene og skjær dem i skiver. Skjær purreløk i ringer og laks i skiver.
  3. Bland potet og purre med salt, pepper og pepperrot. Bland det med laksen i en ildfast form eller porsjonsformer. Hell over fløte og strø på ost.
  4. Stek i ovnen ved 225 °C i 30-40 minutter eller til potetene er møre.

Tips:

Varier smaken på gratengen ved å prøve en ny type ost, for eksempel Jarlsberg eller litt blåmuggost.

Kommentarer

Produkter i oppskriften