Oppskrift på Fisk med kremet spinat
0

Fisk med kremet spinat

(16)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Fisk i god saus med linser er rask og god hverdagsmat. Bruk torsk, sei eller annen hvit fisk og lag en herlig spianatsaus av crème fraîche, fersk babyspinat, sitron og andre godsaker. Fisk er sunt og denne vil nok falle i smak hos både liten og stor!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Fisk

600 gramtorskefilet eller annen hvit fisk
¼ teskjesalt
2 stklaurbærblader
5 stkhele hvite- eller svarte pepperkorn

Tilbehør

2 desiliterlinser på boks

Spinatsaus

1 stkløk
1 spiseskjeTINE Meierismør
2 desiliterTINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 desilitervann
1 spiseskjekonsentert fiskefond
¼ teskjesalt
¼ teskjepepper
100 gramfersk spinat
1 stksitron

Slik gjør du det

    Spinatsaus

  1. Rens og finhakk løken til sausen. Fres løken i smør i en kjele. Tilsett creme fraiche, vann og fiskefond. Kok uten lokk i 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Tilsett spinaten rett før servering.
  2. Tilbehør

  3. Varm opp linsene i egen kraft.
  4. Fisk

  5. Skjær fisken i porsjonsbiter og legg dem i en vid kjele. Hell på vann slik at det akkurat dekker fisken. Tilsett salt, laurbærblader og pepperkorn. La det trekke i ca 5 minutter under lokk til fisken er ferdig.
  6. Server fisken med spinatsaus, linser, kokte poteter og sitronbåter.

Kommentarer

Produkter i oppskriften