Oppskrift på Fiskeboller med bacon og bønner
2

Fiskeboller med bacon og bønner

(5)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Fiskeboller og bacon er knallgodt sammen. Enkel og grei hverdagsmat med friske grønnsaker til.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

8 stkmellomstore poteter
200 grambaconskiver
2 spiseskjemykt TINE Meierismør
3 spiseskjehvetemel
2 ½ desiliterkraft fra fiskebolleboks
1 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
½ teskjerevet muskat
¼ teskjesalt
¼ teskjepepper
1 boksfiskebolle
200 gramaspargesbønner

Slik gjør du det

  1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
  2. Sett stekeovnen på 200 °C, varmluft. Legg bacon utover et stekebrett med bakepapir. Stek baconet sprøtt.
  3. Smelt smør i en kjele ved svak varme. Tilsett mel og rør godt. Hell i fiskebollekraft, litt om gangen. Rør sausen glatt og jevn, tilsett melk og kok opp under omrøring.
  4. La sausen småkoke i ca. 5 min. Riv litt muskat på et rivjern. Smak til med salt, pepper og muskat. Tilsett mer melk hvis sausen er for tykk.
  5. Legg fiskeboller i sausen, og la det hele bli gjennomvarmt før servering.
  6. Kok opp vann og litt salt i en liten kjele. Ha i aspargesbønner når vannet koker. La trekke et par minutter.

Kommentarer

Produkter i oppskriften