Oppskrift på Cornflakes-panert torskefilet med brokkolipuré
0

Cornflakes-panert torskefilet med brokkolipuré

(16)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En sprø cornflakes-panering setter et spennende preg på fiskemiddagen. Sammen med kokt villris og en irrgrønn brokkolipuré, er middagen komplett.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

3 desilitervillris, ukokt

Panert torskefilet:

700 gramtorskefilet
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
1 desiliterhvetemel
3 desilitercornflakes
2 stkegg, sammenpiskede

Brokkolipuré:

1 stkbrokkoli, delt i buketter
2 spiseskjeTINE Meierismør
2 spiseskjeTINE Lettrømme 18 %
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Saus:

2 desiliterKesam® Original
2 spiseskjefriske urter, hakkede

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 °C
  2. Kok ris som anvist på pakken.
  3. Panert torskefilet:

  4. Del torsk i fire stykker. Krydre med salt og pepper, og vend i mel.

    Tips:

    I stedet for torsk, kan du bruke sei, kveite eller steinbit. 

  5. Knus cornflakes til grovt pulver i en pose. Dypp fisken i egg og deretter i cornflakes. Legg stykkene over på et stekebrett som er dekket med bakepapir, og stek midt i ovnen i ca. 12 minutter, eller til de har fin farge og er gjennomstekte.
  6. Brokkolipuré:

  7. Kok brokkoli mør en kjele. Sil fra vannet og kjør til puré med en mikser sammen med smør og rømme. Smak til med salt og pepper.
  8. Saus:

  9. Pisk sammen kesam og urter, og server til som saus.

Tips:

Server gjerne raspede gulrøtter med appelsin til.

Kommentarer

Produkter i oppskriften