Oppskrift på Cornflakes-pinner med potetbåter og stekte epleskiver
0

Cornflakes-pinner med potetbåter og stekte epleskiver

(5)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Fiskepinner er mange barns middagsfavoritt. Denne hjemmelagde varianten med en sprø panering av cornflakes vil garantert både store og små barn sette pris på.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Potetbåter:

8 stkpoteter, delt i båter
1 spiseskjeTINE Meierismør, til steking
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
½ teskjetimian

Fiskepinner:

700 gramfiskefilet, f.eks. laks, ørret, torsk eller sei
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
1 desiliterhvetemel
3 desilitercornflakes
2 stkegg, sammenpiskede

Stekte epleskiver:

2 stkepler
1 spiseskjeTINE Meierismør, til steking

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Potetbåter:

  3. Ha potet over i en ildfast form, og ringle over smør. Krydre med salt, pepper og timian, og stek nederst i ovnen i ca. 20 minutter, eller til potetene er ferdige.
  4. Fiskepinner:

  5. Del fiskefilet i lange stykker, og krydre med salt og pepper. Vend fisken i mel.

    Tips:

    Tre fiskestykkene på grillpinner, da holder de seg lettere hele.

  6. Knus cornflakes til grovt pulver i en pose. Dypp fisken i egg, og deretter i cornflakes.
  7. Legg fiskestykkene over på et stekebrett som er dekket med bakepapir, og stek midt i ovnen i sammen med potetene i ca. 12 minutter, eller til de har fin farge og er gjennomstekte.

    Tips:

    Fiskepinnene kan også stekes i stekepanne.

  8. Stekte epleskiver:

  9. Del eple i to, og fjern steinene. Skjær eplehalvdelene i grove skiver. Stek i smør, og server med potetbåter og fiskepinner.

Tips:

Server med rømme eller kesam, og gjerne flere grønnsaker.

Kommentarer

Produkter i oppskriften