Oppskrift på Cornflakes-panerte torskenuggets med søtpotetmos
0

Cornflakes-panerte torskenuggets med søtpotetmos

(6)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hjemmelagde torskenuggets er smakfull komfortmat for både store og små middagsgjester. Potetmosen ser ikke bare kul ut, den smaker også veldig godt.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Søtpotetmos:

2 stkmellomstore søtpoteter, i biter
2 desiliterTINE Lettrømme 18 %
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Torskenuggets:

700 gramtorskefilet
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
1 desiliterhvetemel
3 desilitercornflakes
2 stkegg, sammenpiskede
1 spiseskjeTINE Meierismør til steking

Til servering:

4 stksalatblader
12 stkcherrytomater
12 stkknaskegulrøtter
2 desiliterTINE Lettrømme 18 %
4 spiseskjeSweet Chili saus

Slik gjør du det

    Søtpotetmos:

  1. Kok søtpotet i vann i ca. 15 minutter, eller til bitene er møre. Sil fra vannet og mos bitene med rømme til puré. Smak til med salt og pepper.
  2. Torskenuggets:

  3. Del torskefilet i mindre biter, og krydre med salt og pepper. Vend i mel.

    Tips:

    Annen fast fisk kan også brukes til å lage nuggets av, f.eks. laks, sei eller kveite.

  4. Knus cornflakes til grovt pulver i en pose. Dypp fisken i egg, og deretter i cornflakes.
  5. Stek fiskebitene i smør over middels varme ca. 2 minutter på hver side til de er gjennomstekte og sprø utenpå.
  6. Til servering:

  7. Server torskenuggets med søtpotetmos, salat, cherrytomat, knaskegulrøtter, rømme og Sweet Chili saus.

Tips:

Hvis du ønsker ekstra smak på fisken, kan den marineres i sitron, chili og urter før den paneres.

Kommentarer

Produkter i oppskriften