Yoghurt-panna cotta med bringebærsaus

Yoghurt-panna cotta med bringebærsaus

0
69
Enkel20 min
En klassisk og veldig god dessert laget med yoghurt, og servert med enkel bringebærsaus.

Ingredienser

Antall porsjoner

Bringebærsaus

  • 1 pakke
    frosne bringebær (1 pakke = ca. 400 gram)
  • 2 dl
    sukker

Topping

  • 4 ss
    friske bringebær

Slik gjør du det

  1. 1

    Bløtlegg gelatin i kaldt vann, ca. 5 minutter.

  2. 2

    Kok opp fløte og sukker i en gryte under omrøring. Rør til sukkeret er oppløst. Klem ut vannet fra gelatinen og rør den inn i blanding til oppløst.

  3. 3

    Ta gryten av varmen og avkjøle noe, ca. 10 minutter. Pisk inn yoghurt og fordel i serveringsglass. Sett kaldt til stivnet, minimum 3 timer.

  4. 4

    Kok opp frosne bringebær med sukker og la småkok i 2 minutter. Kjør sausen med en stavmikser og avkjøl.

  5. 5

    Hell et lag saus over ved servering og topp med friske bringebær.

    Tips

    Topp gjerne panna cottaen med masse friske bær eller et dryss nøtter.

Tips

Denne desserten kan lages flere dager i forveien, så det er en perfekt dessert å servere til mange.

Del denne oppskriften: