Oppskrift på OL-yoghurt panna cotta
4

Maple Panna Cotta

(58)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En drøm av en italiensk dessert som gjør deg øm om hjertet og mett i magen. Lønnesirupen gir oppskriften det lille ekstra.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Panna Cotta

3 plategelatin
1 desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
5 desiliterTINE Yoghurt Vanilje
2 spiseskjelønnesirup eller annen god flytende sirup

Ved servering

2 desiliterfriske eller frosne bær
½ desiliterhakkede valnøtter eller pistasjnøtter
2 spiseskjeflytende honning eller lønnesirup
8 stkmelisseblader

Slik gjør du det

    Panna Cotta

  1. Legg gelatin i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter.
  2. Kok opp melk ved middels varme, klem vannet av gelatinplater og smelt de i den varme melken. Rør slik at det løser seg helt opp.
  3. Avkjøl gelatinblandingen litt før du rører inn yoghurt og sirup. Fordel blandingen i fire glass og sett dem bort til kjøling i ca. fire timer frem til desserten har stivnet.
  4. Ved servering

  5. Server Panna Cotta rett fra glasset eller hvelv på porsjonstallerken. Pynt med bær, hakkede nøtter, flytende honning eller lønnesirup og sitronmelisseblader.

Tips:

Bruk sandkakeformer for å gi desserten en ekstra fin form og topp det hele med friske bær og et mynte- eller sitronmelisseblad.

Kommentarer

Produkter i oppskriften