Panna Cotta med jordbærratatouille

(243)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Imponer gjestene dine med denne nydelige og friske desserten. Jordbær passer perfekt til denne fløyelsmyk panna cottaen.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Panna Cotta

3 platergelatin
1 stkvaniljestang
5 dlTINE Kremfløte
1 dlsukker
1 tsrevet sitronskall

Jordbærratatouille

250 gjordbær i biter
½ dlmelis
½ dlhakket friske basilikumblader
½ dlhakket frisk sitronmelisse

Pynt

12 stksitronmelisseblader

Slik gjør du det

    Panna Cotta

  1. Bløtlegg gelatinplater i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem så vannet av platene.
  2. Splitt vaniljestang på langs og skrap ut frø med en kniv. Kok forsiktig opp fløte, sukker og vaniljefrø under omrøring.
  3. La gelatinplater smelte i den varme fløten, bland godt sammen. Fløten må ikke koke etter at gelatin er tilsatt. Ha i finrevet sitronskall.
  4. Avkjøl blandingen litt før den helles i porsjonskopper, glass eller former. Sett desserten kaldt til den har stivnet, ca. 4 timer.
  5. Jordbærratatouille

  6. Rens bær og del i biter. Bland jordbær med melis, hakket basilikum og sitronmelisse. Topp panna cotta med jordbærratatouille rett før servering. Pynt med noen friske sitronmelisseblader.

    Tips:

    En jordbærratatouille smaker ekstra godt om den får stå kaldt i en time før servering. Det er også godt med litt ristede pistasjnøtter på toppen rett før servering.

Tips:

For riktige konsistensen, bør desserten stå kaldt i minst fire timer før servering. Panna Cotta kan gjerne lages ferdig 1 - 2 dager servering. Må stå kaldt.

Kommentarer

Produkter i oppskriften