Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Panna Cotta med jordbærratatouille

Imponer gjestene dine med denne nydelige og friske desserten. Jordbær passer perfekt til denne fløyelsmyk panna cottaen.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

TIPS!: For riktige konsistensen, bør desserten stå kaldt i minst fire timer før servering. Panna Cotta kan gjerne lages ferdig 1 - 2 dager servering. Må stå kaldt.

Slik gjør du

Panna Cotta

  1. Bløtlegg gelatinplater i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem så vannet av platene.

  2. Splitt vaniljestang på langs og skrap ut frø med en kniv. Kok forsiktig opp fløte, sukker og vaniljefrø under omrøring.

  3. La gelatinplater smelte i den varme fløten, bland godt sammen. Fløten må ikke koke etter at gelatin er tilsatt. Ha i finrevet sitronskall.

  4. Avkjøl blandingen litt før den helles i porsjonskopper, glass eller former. Sett desserten kaldt til den har stivnet, ca. 4 timer.

Jordbærratatouille

  1. Rens bær og del i biter. Bland jordbær med melis, hakket basilikum og sitronmelisse. Topp panna cotta med jordbærratatouille rett før servering. Pynt med noen friske sitronmelisseblader.

    En jordbærratatouille smaker ekstra godt om den får stå kaldt i en time før servering. Det er også godt med litt ristede pistasjnøtter på toppen rett før servering.