Oppskrift på nydelig pastasalat med reker og skalldyr
2

Pastasalat med reker

(15)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Med litt pasta, noen reker, litt salat, tomat og løk kan du enkelt lage en rask middagssalat. Og hvis du vil, lager du en god dressing av pesto og lettrømme.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Pastasalat

250 grampasta, gjerne fullkornspasta
300 grampillede reker
2 stkvårløk
250 gramcherrytomater
50 gramstrimlet salat (kan sløyfes)
2 spiseskjestrimlet sitronskall

Dressing

3 desiliterTINE Lettrømme 18 %
2 spiseskjetomatpesto (rød pesto), ev. vanlig pesto
2 spiseskjefinhakket mynteblader

Valgfritt tilbehør

4 skivergrovbrød med smør

Slik gjør du det

    Dressing

  1. Start med dressingen. Bland lettrømme med tomatpesto og gjerne noen finhakkede mynteblader. Smak til med salt og pepper. La dressingen stå kaldt i ca. 20 minutter før servering
  2. Pastasalat

  3. Kok pasta som anvist på pakken. Hell av vannet og skyll pastaen umiddelbart i kaldt vann til den er avkjølt.
  4. Pasta, pillede reker, finsnittet vårløk og småtomater i båter blandes forsiktig sammen. Fyll eventuelt på med salat og grønnsaker du har tilgjengelig.

    Tips:

    I stedet for reker i salaten kan du helt fint bruke skinke eller for eksempel røket laks.

  5. Anrett salaten på et fat eller i en bolle og server med dressingen oppå salaten eller ved siden av. Pynt med sitronskall i strimler. Godt brød er også fint til denne pastasalaten.

Tips:

Pastarester du har liggende passer ypperlig å bruke i en pastasalat.

Kommentarer

Produkter i oppskriften