Oppskrift på couscoussalat med kylling
0

Couscoussalat med kylling

(10)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Mild couscous med kylling, melon og en saus smakt til med ingefær og rosmarin er en salat som er lett å lage og lett å spise!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Couscoussalat

3 desilitercouscous
3 desiliterhønsebuljong
2 spiseskjeTINE Meierismør
½ stkgrillede kyllinger (eller 2 stekte kyllingbryst)
500 grammeloner, f.eks. vannmelon
½ stkagurker
1 teskjemalt koriander

Dressing

3 desiliterTINE Lettrømme 18 % (1 beger)
1 spiseskjerevet, fersk ingefær
1 spiseskjerosmarin, hakket
¼ teskjesalt
¼ teskjesukker

Slik gjør du det

    Dressing

  1. Start med å lage dressingen. Bland rømme, ingefær, rosmarin, salt og sukker og smak den til med ev. litt mer salt og sukker. La dressingen stå kjølig i ca. 30 minutter.
  2. Couscoussalat

  3. Lag couscous i buljong etter anvisning på pakken. Rør i smør og avkjøl. Rør i grynene med en gaffel slik at de ikke klumper seg sammen.
  4. Ta bort skinn og bein på kyllingen. Hvis du heller bruker ferske kyllingfileter, må du steke disse i en varm panne til de er gjennomstekte. Del i biter.
  5. Del melon i to og ta ut frø. Del melonkjøttet i terninger eller ta ut med kulejern. Del agurk i terninger.
  6. Bland kylling, melon, agurk og koriander i den kokte couscousen. Server couscousen med dressing og gjerne salat ved siden av.

Tips:

Couscous er flott å bruke som tilbehør til grillet kjøtt eller fisk.

Kommentarer

Produkter i oppskriften