Oppskrift på spinatsalat med ost, asparges og stekt parmaskinke
0

Salat med spinat, parmaskinke og ostedressing

(2)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En spinatsalat med sprøstekte skiver av parmaskinke, asparges og en herlig dressing med blåmuggost. Over strør du hjemmelagde hvitløkskrutonger.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Dressing

75 gramNorzola eller Selblu Blå, ev. annen god blåmuggost
2 desiliterTINE Lett Crème Fraîche 18 %
½ teskjepepper

Hvitløkskrutonger

2 skiverloff eller grovbrød
2 spiseskjeTINE Meierismør
1 stkhvitløksfedd, finhakket

Salat

4 skiverparmaskinke eller annen god spekeskinke
1 buntgrønne asparges
100 gramfersk spinat, gjerne babyspinat

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 225°C.
  2. Dressing

  3. Bland sammen dressing først. Mos blåmuggost med en gaffel. Rør inn crème fraîche og smak til med litt pepper. Sett dressingen kjølig.
  4. Hvitløkskrutonger

  5. Skjær brød i små terninger. Stek de i smør og hvitløk i en stekepanne.

    Tips:

    Hvis ønskelig kan du selvfølgelig også bruke ferdige krutonger.
  6. Salat

  7. Legg skinkeskiver på en stekeplate med bakepapir. Stek skinken midt i ovnen på 225°C i ca. 6 minutter og avkjøl. Alternativt kan du heller steke skinken direkte i en stekepanne tilsatt 1/2 ss smeltet smør, på høy varme i noen minutter.
  8. Knekk av nederste del av aspargesen og kast de korte bitene. Kok asparges i et par minutter i vann tilsatt litt salt. Avkjøl raskt i kaldt vann.
  9. Vask spinat godt og la den renne av. Legg spinaten på et fat. Dryss lett over ostedressingen.
  10. Rett før servering smuldrer du over den sprøstekte skinken og strør over krutongene. Legg på asparges.

Tips:

Pære skåret i tynne skiver smaker også kjempegodt i denne gode salaten.

Kommentarer

Produkter i oppskriften