Oppskrift på Speltsveler
0

Speltsveler

(10)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Anita Blomvik er Norges beste matskribent på nynorsk. Her gir hun deg oppskrift på deilige speltsveler. Kokosblomstsukker gir svelene en nydelig smak. Nyt svelene med smør og sukker, eller smør og brunost, og en god kopp kaffe. Denne oppskriften gir ca. 20 stk sveler.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

50 gramTINE Meierismør
5 stkegg
2 desiliterkokosblomstsukker
1 teskjenatron
1 teskjehjortetakksalt
1 literTINE Kefir Økologisk
9 desiliterspeltmel
3 spiseskjeTINE Meierismør til steking

Slik gjør du det

  1. Smelt smør.
  2. Visp egg, sukker, natron og hjortesalt godt sammen.
  3. Bland inn Kefir, mel og smør.
  4. La røren svelle i 20 minutter under et kjøkkenhåndkle.

    Tips:

    Røra skal være tykkere enn en vaffelrøre, men fremdeles så rennende at den flyter utover når du har den på steketakken. Kanskje må du justere med litt mer mel for å få den akkurat passe.

  5. Varm steketakken og smør godt med smør.
  6. Stek på middels høy varme til svelene blir gylne på begge sider. Kanskje må du justere temperaturen på takken underveis, dette varierer fra takke til takke.
  7. Avkjøl svelene på rist og server lunkne med smør og sukker, eller smør og brunost.

Tips:

Det enkleste er å steke på ei takke, da kan du steke mange av gangen, men det går fint å bruke en stekepanne om du ikke har ei stående. Les mer på kvardagsmat.no

Kommentarer

Produkter i oppskriften