Oppskrift på Surmelkskjes
6

Surmelkskjeks

(66)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

  • Steketid

Norges beste matskribent på nynorsk, Anita Blomvik, deler sin deilige oppskrift på surmelkskjeks! De myke og tykke kjeksene fungerer som et smakfullt høydepunkt i hverdagen, og er like populære hos både store og små.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 ½ desiliterTINE Kefir Økologisk
1 desilitersukker
½ teskjehornsalt
1 teskjenatron
75 gramTINE Meierismør
100 gramhavregryn
450 gramhvetemel

Slik gjør du det

  1. Smelt smør. Bland Kefir, sukker, hornsalt, natron, smør, havregryn og mel godt sammen i en bakebolle.
  2. La deigen hvile i 20-30 min, og sett ovnen på 200 °C.
  3. Kjevl deigen flat og stikk ut kjeks med en form eller et glass. Prikk de med et grillspyd eller lignende.
  4. Legg de over på et stekebrett kledd med bakepapir midt i ovnen, og stek i 10-12 minutter, til kjeksene er gylne. Denne oppskriften gir ca. 2 brett kjeks.
  5. Avkjøl på rist.

Tips:

Server gjerne kjeksene rett fra ovnen, med smør og ost på!  Les mer på: http://kvardagsmat.no/

Kommentarer

Produkter i oppskriften