Oppskrift på eggepanne med yoghurt

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Eggepanne med Crème Fraîche

Ovnsbakt eggepanne med Crème Fraîche og gode biter av løk og potet er en perfekt middag eller en varm lunsj.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Bytt gjerne ut spekeskinke med sprøstekt bacon, eller skiver av tomat.

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180 °C. bruk over- og undervarme.

  2. Skrell og skjær potet i terninger og kok møre i lettsaltet vann, ca. 5 minutter.

  3. Smelt smør i en stekepanne over middels høy varme. Tilsett kokte poteter, løk og raspet sitronskall, og stek i 2-3 minutter.

  4. Pisk egg og Crème Fraîche sammen i en bolle, smak til med salt og pepper. Hell eggeblandingen over i stekepannen og rør inn, i et par minutter.

  5. Sett stekepannen inn i ovnen og stek i ca. 10 minutter, til eggepannen er luftig og gyllen. Om du ikke har en stekepanne som tåler varmen i ovnen, har du blandingen over i en ildfast form og steker den på samme måte.

  6. Fordel spekeskinke over eggepannen. Dryss med hakket gressløk, og server varm.