Oppskrift på eggepanne med yoghurt
3

Eggepanne med Crème Fraîche

(16)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Ovnsbakt eggepanne med Crème Fraîche og gode biter av løk og potet er en perfekt middag eller en varm lunsj.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stkmellomstore poteter
2 spiseskjeTINE Meierismør til steking
1 stkrødløk, finhakket
½ stksitroner, kun skallet
12 stkegg
200 gramTINE Lett Crème Fraîche 10 %
100 gramspekeskinke
4 spiseskjegressløk, finhakket

Slik gjør du det

  1. Forvarm ovnen til 180 °C. bruk over- og undervarme.
  2. Skrell og skjær potet i terninger og kok møre i lettsaltet vann, ca. 5 minutter.
  3. Smelt smør i en stekepanne over middels høy varme. Tilsett kokte poteter, løk og raspet sitronskall, og stek i 2-3 minutter.
  4. Pisk egg og Crème Fraîche sammen i en bolle, smak til med salt og pepper. Hell eggeblandingen over i stekepannen og rør inn, i et par minutter.
  5. Sett stekepannen inn i ovnen og stek i ca. 10 minutter, til eggepannen er luftig og gyllen. Om du ikke har en stekepanne som tåler varmen i ovnen, har du blandingen over i en ildfast form og steker den på samme måte.
  6. Fordel spekeskinke over eggepannen. Dryss med hakket gressløk, og server varm.

Tips:

#1: Bytt gjerne ut spekeskinke med sprøstekt bacon, eller skiver av tomat.

#2: Denne eggepannen er super som matpakke.

Kommentarer

Produkter i oppskriften