Oppskrift på Spansk «tortilla» med chorizo

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Spansk «tortilla» med chorizo

Ekte spansk tortilla lager du hovedsakelig av potetskiver og eggeblanding. Resulatet blir en mettende og god omelettvariant.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Omelett kan du gjerne lage i små porsjonformer. Bruk da et muffinsbrett og smør lett hver form med litt olje før, du tilsetter poteter, eggeblandingen og eventuelt chorizo. Stekes midt i ovnen i 10–15 minutter på 200 °C (170 °C i varmluftsovn).

Slik gjør du

  1. Kok opp vann til potet. Mens du venter på at vannet skal koke, skreller og skjærer du potetene i ca. 0,5 cm tykke skiver. Ha potetskivene i vannet og kok til de er møre, ca 10 minutter.

  2. Mens potetene koker, har du litt olje i en panne og steker løk på middels varme til den blir myk og gjennomsiktig, ca. 5 minutter.

  3. Skjær chorizo i skiver.

Eggestand:

  1. I en bolle pisker du lett egg, salt, pepper og koriander (ev. andre krydderurter) sammen med melk eller vann.

Steking av tortilla:

  1. Sil vannet av potetene og ha potetskivene i stekepanna sammen med løken. Hell over eggeblandingen og legg skiver av chorizo på toppen. Stek tortillaen i stekepannen på svak varme til eggeblandingen har stivnet, i 10–12 minutter.

Tilbehør:

  1. Skyll salat og legg i en bolle. Ha smør på brødskiver. Server til omeletten.

Lignende oppskrifter