Oppskrift på Vafler med kefir
1

Vafler med kefir

(62)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

I denne oppskriften på vaffel har vi tatt med det beste av det beste. Smør, Kefir, helmelk, seterrømme gjør drømmevaffelen til virkelighet.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

250 gramTINE Meierismør
1 stkegg
2 desilitersukker
8 ½ desiliterhvetemel
¼ teskjesalt
½ teskjevaniljesukker
¼ teskjekardemomme
5 desiliterTINE Kefir Økologisk
5 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
3 desiliterTINE Seterrømme
15 skiverspekeskinke
2 spiseskjeTINE Meierismør til steking

Slik gjør du det

  1. Smelt smør på middels varme og la det avkjøle.
  2. Pisk egg og sukker lett sammen. Bland vekselsvis inn hvetemel, salt, vaniljesukker og kardemomme med Kefir, melk og smeltet smør. Rør alt til du får en jevn vaffelrøre.
  3. La vaffelrøren svelle (hvile) i minst 15 minutter for at den skal få den riktige konsistensen før steking.
  4. Stek vaflene i varmt vaffeljern med litt smør, avkjøl på rist.
  5. Server med rømme og spekeskinke eller syltetøy.

Tips:

Brunost og en liten skje syltetøy er også god på disse supre vaflene.

Kommentarer

Produkter i oppskriften