Vafler med r;mme og bær
3

Vafler med rømme og bær

(36)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Vafler med rømme og jordbær er en klassiker. Men hva med å servere en vaffel med ristede pinjekjerner og honning i tillegg til lettrømme og friske bær neste gang du skal steke vafler? Det er ganske enkelt genialt og smaker helt utrolig godt!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Hjemmelaget vaffelrøre med kulturmjølk

2 stkegg
1 desilitersukker
2 teskjebakepulver
2 teskjevaniljesukker
½ teskjekardemomme (kan sløyfes)
5 desiliterTINE Kulturmjølk eller annen syrnet melk
2 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
5 ½ desiliterhvetemel
100 gramsmeltet TINE Meierismør

Tilbehør

3 desiliterTINE Lettrømme 10 % eller annen rømme
1 desiliterflytende honning (f.eks. akasiehonning)
1 desiliterristede pinjekjerner
300 gramjordbær

Slik gjør du det

    Hjemmelaget vaffelrøre

  1. Pisk egg og sukker lett og bland vekselsvis inn det tørre, kulturmelk, melk og smeltet smør. Rør alt til en jevn vaffelrøre.
  2. La vaffelrøren svelle (hvile) i ca 15 minutter. Dette er viktig for å få den riktige konsistensen før du steker vafler.
  3. Stek vaflene i varmt vaffeljern og avkjøl på rist slik at de blir sprø.
  4. Tilbehør til sommerlige vafler

  5. Rist pinjekjernene i tørr panne, del jordbærene.
  6. Anrett rømme og bær på vaflene, ringle honning over og dryss på pinjekjerner.

Tips:

For å sette ditt eget preg på vaflene kan du tilsette vaniljesukker, kardemomme, hakkede nøtter eller sjokolade i den ferdige røren.

Kommentarer

Produkter i oppskriften