Verdens beste vafler

(2691)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Sjømannskirken har servert vafler til nordmenn i utlandet i snart 150 år. Her finner du oppskriften på de berømte vaflene fra sjømannskirken i København, som tidligere har blitt kåret til verdens beste vafler.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stkegg
1 desilitersukker
2 desiliterTINE Skumma Kulturmjølk
1 ½ desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
1 desilitervann
350 gramhvetemel
1 teskjebakepulver
½ teskjenatron
1 teskjevaniljesukker
½ teskjekardemomme
125 gramsmeltet TINE Meierismør

Slik gjør du det

  1. Når du lager verdens beste vafler starter du med å piske egg og sukker godt sammen. Deretter rører du inn melk og vann. Bland sammen alt det tørre og pisk det inn i væsken til du får en klumpfri røre.

    Tips:

    En porsjon vaffelrøre gir deg 10-15 vafler, avhengig av størrelsen på vaffeljernet.

     

  2. La røren svelle i ca 15 minutter.
  3. Tilsett smeltet smør og stek vaflene lys brune.
  4. Server med rømme og syltetøy eller smør og brunost.

Bestemortips:

Bruk gjerne rester av for eksempel vaniljesaus, risengrynsgrøt, rømme, yoghurt og fløteskvetter i vaffelrøren.

Kommentarer

Produkter i oppskriften