Vafler med havregryn

(169)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Alle hjerter gleder seg når man får servert nystekte vafler rett fra vaffeljernet. Hver dag er jo, som kjent, en fest, så hvorfor ikke feire med nystekte vafler med for eksempel brunost og syltetøy? Her har du oppskrift på gode, hjemmelagde vafler med havregryn.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Hjemmelaget vaffelrøre

2 stkegg
1 desilitersukker
1 teskjebakepulver
1 teskjevaniljesukker
½ teskjekardemomme
3 desiliterTINE Kulturmjølk eller annen syrnet melk
3 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller annen variant (evt. erstatte med Kulturmjølk)
½ desiliterhavregryn eller havremel
5 desiliterhvetemel
100 gramTINE Meierismør, smeltet

Slik gjør du det

  1. Til denne oppskriften på vafler med havregryn starter du med å la havregrynene svelle i melken i ca 30 minutter
  2. Pisk egg og sukker lett og bland vekselsvis inn det tørre, kulturmelken og smeltet smør.
  3. Rør alt til en jevn vaffelrøre. Tilsett havreblandingen i til slutt.
  4. La vaffelrøren svelle (hvile) i ca 15 minutter før steking. Dette er viktig for at vaffelrøra skal få den perfekte konsistensen.
  5. Stek vaflene lys brune. La de avkjøles på rist for å få en sprø overflate. Hvis du legger dem oppå hverandre blir vaflene myke.
  6. Server gjerne med syltetøy, ferske bær, litt vaniljekesam eller brunost.

Tips:

#1: I en vaffelrøren kan du gjerne bruke rester av f eks vaniljesaus, risengrynsgrøt, brunost, rømme, yoghurt eller fløteskvetter.

#2: I denne oppskriften, kan du øke mengden kulturmjølk til 7-8 dl i stedet for å bruke en blanding av melk og kulturmjølk.

Kommentarer

Produkter i oppskriften