Laster
Laster
Oppskrift på Bestemors serinakaker

Bestemors serinakaker

Bestemors serinakaker

Oppskrift på de små, gode og runde julekakene som går inn i rekke av tradisjonsrik julemat. For mange blir det ikke jul før de lekre serinakakene er i hus.

 
Antall porsjoner: 1 porsjoner-+
Tidsforbruk: 40 min40 minTidsbruk
Vanskelighetsgrad: EnkelEnkelVanskelighetsgrad

Ingredienser

Ingredienser
  • 150 g TINE Ekte Smør
  • 250 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 100 g sukker
  • 1  egg
  • Pensling og dryss:

    1  eggehvite
  • 1 dl perlesukker
  • 1 dl hakkede mandel

Tips

Legg noen få av disse gode serinakakene i en porselenskopp eller et gammelt syltetøyglass. Pakk det hele inn i cellofan og knyt sammen med litt rødt bånd, og vips!, så har du både en lekker og smakfull gave.

Produkter i oppskriften

Slik gjør du

Slik gjør du
  • 1
    Sett stekeovnen på 200 °C. Finn fram en stekeplate med bakepapir. Hvis du ikke har bakepapir, kan du også bruke en smurt stekeplate.
     
  • 2
    Smuldre smøret med mel, bakepulver og vaniljesukker. Tilsett sukker og sammenvispet egg. Arbeid deigen raskt og godt sammen.
     
  • 3
    Trill deigen ut til en lang pølse. Skjær pølsen i like store biter og trill kuler av disse. Sett kulene på stekeplaten.
     
  • 4
    Klem kakene litt ned med gaffel, pensle med eggehvite, dryss på mandler og perlesukker. Stek kakene midt i ovnen i ca 10 -12 minutter til de er fine og gyldne. Avkjøl på rist.
     
  • 5
    Oppbevar kakene i en tett boks.
     
Kommenter denne oppskriften

Kommentarer fra andre

Din vurdering

Gi oss din vurdering av denne oppskriften.

Oppskriften har 0 stemmer.

 
 
 
Laster
Laster