Oppskrift på Serinakaker

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Bestemors serinakaker

Oppskrift på de små, gode og runde julekakene som går inn i rekke av tradisjonsrik julemat. For mange blir det ikke jul før de lekre serinakakene er i hus.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Legg noen få av disse gode serinakakene i en porselenskopp eller et gammelt syltetøyglass. Pakk det hele inn i cellofan og knyt sammen med litt rødt bånd, og vips!, så har du både en lekker og smakfull gave.

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 200 °C. Finn fram en stekeplate med bakepapir. Hvis du ikke har bakepapir, kan du også bruke en smurt stekeplate.

  2. Smuldre smøret med mel, bakepulver og vaniljesukker. Tilsett sukker og sammenvispet egg. Arbeid deigen raskt og godt sammen.

  3. Trill deigen ut til en lang pølse. Skjær pølsen i like store biter og trill kuler av disse. Sett kulene på stekeplaten.

  4. Klem kakene litt ned med gaffel, pensle med eggehvite, dryss på mandler og perlesukker. Stek kakene midt i ovnen i ca 10 -12 minutter til de er fine og gyldne. Avkjøl på rist.

  5. Oppbevar kakene i en tett boks.