Sandkaker på ekte vis

(116)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Oppskrift på klassiske sandkaker; en av de virkelig tradisjonelle julekakene, som for mange inngår blant de syv sortene til jul. Disse småkakene er kjempegode servert sammen med vaniljekrem eller multekrem.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Sandkaker

200 gramTINE Meierismør
250 gramhvetemel
100 grammandler skåldede og malte
1 stkegg
100 gramsukker

Slik gjør du det

  1. Smuldre smør og mel. Tilsett mandler, egg og sukker. Arbeid deigen sammen, og la den hvile en times tid i kjøleskapet.
  2. Sett stekeovnen på 175ºC og ta fram sandkakeformene dine. Smør formene med smeltet smør og dryss litt semulegryn i. Rist ut det overflødige som ikke fester seg til smøret. Da skal sandkakene slippe lett ut av formen. Eller spray med formfett.
  3. Trykk deigen ut i formene. Stek kakene midt i ovnen i 10-15 minutter, og la dem avkjøles litt i formene før de legges på en rist.
  4. Oppbevares i tett boks eller i fryseboksen.

Bestemortips:

Sandkaker er fine kaker å ha i huset, både i julen og ellers i året. Med litt vispet kremfløte og bær, frukt etc. blir de lekre små kremkaker til dessert eller kaffekos.

Kommentarer

Produkter i oppskriften