Oppskrift på Goro
6
Godkjent av bestemor

Goro

(97)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Goro er noen av de eldste kakene vi kjenner til. Tidligere spiste man disse deilige kakene året rundt, men i nyere tid har goro blitt et av de mange av slagene i julebaksten.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 ¾ desiliterTINE Kremfløte
1 stkegg
125 gramsukker
500 gramhvetemel
1 teskjemalt kardemomme
1 teskjevaniljesukker
325 gramTINE Meierismør

Slik gjør du det

  1. Til denne oppskriften trenger du et gorojern.
  2. Visp kremfløten stiv. Visp egg og sukker til eggedosis og ha i kremen. Smuldre i smøret i de tørre ingrediensene (hold av litt hvetemel til utbaking) og bland det i eggedosis/kremblandingen. Sett deigen kjølig minst 2 timer.
  3. Kjevle deigen ut og skjær leiver etter størrelsen på gorojernet ditt. Stek kakene lyst gylne og sprø. Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks eller fryseboksen.
  4. Tips:

  5. Lag mønster av gorojernet på et pappark og legg dette over den kjevlede leiven. Kjevle bare litt deigen av gangen.

Kommentarer

Produkter i oppskriften