Oppskrift på Sirupsnipper

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Sirupsnipper

Oppskrift å sirupsnipper hører til blant julebaksten. Disse rutere med taggete kanter og en skåldet mandel på midten er for mange et symbol på julen. De smaker fantastisk og har lang holdbarhet.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

TIPS!: Som en rekke andre deiger til diverse julekaker, bør også sirupsnippedeigen ligge kaldt en god stund før den kjevles ut. Da blir en lettere å arbeide med. Så det aller beste er å lage den dagen før stekingen.

Slik gjør du

  1. Kok opp fløte, sirup og sukker. Ha i smør og avkjøl til blandingen er lunken. Sikt i alt det tørre. Elt deigen sammen. La den stå kjølig en god stund, aller helst til neste dag.

  2. Sett stekeovnen på 175 °C. Ta fram en stekeplate som du har smurt eller har på bakepapir.

  3. Kjevle deigen tynn og skjær ut snipper. Legg en halv skåldet mandel på hver kake. Legg sirupsnippene på stekeplaten. Tips: Snippene blir blanke hvis de pensles med eggehvite før stekingen.
    Stek sirupsnippene i ca bare 5 minutter til de er gylne. Avkjøl kakene på rist.

  4. Oppbevar dem i tett boks eller fryseboks.