Krumkaker

    Oppskrift på Krumkaker

    Krumkaker er en av juleklassikerne. Allikevel serveres disse vakre småkakene året rundt enten som tilbehør til kaffekosen eller som dessert servert med for eksempel multekrem eller en frisk bærsalat. Denne oppskriften gir deg ca 35 knasende gode krumkaker slik bestemor ville ha laget dem.

    • Vanskelig?

      Middels
    • Tid

    TIPS: En god huskeregel for krumkaker er at du skal bruke like mye mel, sukker og smør som eggene veier. Det vil si at til 4 egg som veier 250 gram, trenger du 250 gram sukker, 250 gram smør og 250 gram hvetemel.
    porsjoner

    Du trenger

    4 egg
    250 g sukker
    250 g TINE Ekte Smør , smeltet
    250 g hvetemel
    0.5 ts malt kardemomme (valgfritt)

    Slik gjør du

    1. Du trenger et krumkakejern og eventuelt en krumkakepinne.

    2. Visp egg og sukker til eggedosis. Rør i smør, mel og kardemomme. La røren svelle i ca. 1 time.

    3. Legg en stor teskje røre på midten av det varme jernet. Stek kakene gyllengule ved svak varme.

    4. Form til kremmerhus rundt en krumkakepinne raskt mens kaken fremdeles er rykende varm. Dersom du vil forme kakene til strull (et rett rør) bruker du en pinne og ruller kaken rundt. Du kan også legge kakene over en kopp. Da får du en form som du kan fylle med krem og gjerne friske bær, eller hva du måtte ønske.

    5. Oppbevar krumkakene i tett boks.

    Gi din vurdering:

      Prøv også disse gode oppskriftene