Laster
Laster
Julebrosjyre God Jul Krumkaker   4 egg (ca. 250 g ) 250 g sukker 250 g TineSmør, smeltet 250 g hvetemel 1 ts kardemomme  Krumkakejern Visp eggedosis av egg og sukker. Rør i smør, mel og kardemomme. La røren stå kjølig i noen timer før den settes med skje i oppvarmet krumkakejern. Stek kakene gyllengule ved svak varme. Rulles sammen over en krumkakepinne.  Tips:  Krumkakene kan også legges over en kopp og avkjøles. Da får vi krumkaker som kan fylles med vispet krem, gjerne tilsatt multer eller bringebær.  Sandkaker  200 g TineSmør 250 g hvetemel 100 g mandler, skåldede og malte 1 egg 100 g sukker  sandkakeformer I stekeovnen: 175 grader C, 10 - 15 minutter  Smuldre smør og mel. Tilsett mandler, egg og sukker. Arbeid deigen sammen, og la den hvile en times tid i kjøleskapet. Trill ut like store kuler og legg dem på en tallerken. Ta ut en og en av gangen og trykk dem ut i formene. Stek kakene, og la dem avkjøles litt i formene før de hvelves. Avkjøles på rist og oppbevares i tett boks eller i fryseboksen.  CD 2003 nr 50

Krumkaker

Krumkaker

Krumkaker er en av juleklassikerne. Allikevel serveres disse vakre småkakene året rundt enten som tilbehør til kaffekosen eller som dessert servert med for eksempel multekrem eller en frisk bærsalat. Denne oppskriften gir deg ca 35 knasende gode krumkaker slik bestemor ville ha laget dem.

 
Antall porsjoner: 1
Tidsforbruk: 2 timer120 minTidsbruk
Vanskelighetsgrad: MediumMediumVanskelighetsgrad

Ingredienser

Ingredienser
  • 4  egg
  • 250 g sukker
  • 250 g TINE Ekte Smør , smeltet
  • 250 g hvetemel
  • ½ ts malt kardemomme (valgfritt)

Tips

#1: En god huskeregel for krumkaker er at du skal bruke like mye mel, sukker og smør som eggene veier. Det vil si at til 4 egg som veier 250 gram, trenger du 250 gram sukker, 250 gram smør og 250 gram hvetemel.

#2: Hvis du opplever at røren blir tykk etterhvert, så sett til litt vann for å få den tynnere igjen.

Produkter i oppskriften

Slik gjør du

Slik gjør du
  • 1
    Du trenger et krumkakejern og eventuelt en krumkakepinne.
     
  • 2
    Visp egg og sukker til eggedosis. Rør i smør, mel og kardemomme. La røren svelle i ca. 1 time.
     
  • 3
    Legg en stor teskje røre på midten av det varme jernet. Stek kakene gyllengule ved svak varme.
     
  • 4
    Form til kremmerhus rundt en krumkakepinne raskt mens kaken fremdeles er rykende varm. Dersom du vil forme kakene til strull (et rett rør) bruker du en pinne og ruller kaken rundt. Du kan også legge kakene over en kopp. Da får du en form som du kan fylle med krem og gjerne friske bær, eller hva du måtte ønske.
     
  • 5
    Oppbevar krumkakene i tett boks.
     
Kommenter denne oppskriften

Kommentarer fra andre

Din vurdering

Gi oss din vurdering av denne oppskriften.

Oppskriften har 0 stemmer.

 
 
 
Laster
Laster