Laster
Laster
Oppskrift på Krumkaker

Krumkaker

Krumkaker

Krumkaker er en av juleklassikerne. Allikevel serveres disse vakre småkakene året rundt enten som tilbehør til kaffekosen eller som dessert servert med for eksempel multekrem eller en frisk bærsalat. Denne oppskriften gir deg ca 35 knasende gode krumkaker slik bestemor ville ha laget dem.

 
Antall porsjoner: 1
Tidsforbruk: 2 timer120 minTidsbruk
Vanskelighetsgrad: MediumMediumVanskelighetsgrad

Ingredienser

Ingredienser
  • 4  egg
  • 250 g sukker
  • 250 g TINE Ekte Smør , smeltet
  • 250 g hvetemel
  • ½ ts malt kardemomme (valgfritt)

Tips

#1: En god huskeregel for krumkaker er at du skal bruke like mye mel, sukker og smør som eggene veier. Det vil si at til 4 egg som veier 250 gram, trenger du 250 gram sukker, 250 gram smør og 250 gram hvetemel.

#2: Hvis du opplever at røren blir tykk etterhvert, så sett til litt vann for å få den tynnere igjen.

Produkter i oppskriften

Slik gjør du

Slik gjør du
  • 1
    Du trenger et krumkakejern og eventuelt en krumkakepinne.
     
  • 2
    Visp egg og sukker til eggedosis. Rør i smør, mel og kardemomme. La røren svelle i ca. 1 time.
     
  • 3
    Legg en stor teskje røre på midten av det varme jernet. Stek kakene gyllengule ved svak varme.
     
  • 4
    Form til kremmerhus rundt en krumkakepinne raskt mens kaken fremdeles er rykende varm. Dersom du vil forme kakene til strull (et rett rør) bruker du en pinne og ruller kaken rundt. Du kan også legge kakene over en kopp. Da får du en form som du kan fylle med krem og gjerne friske bær, eller hva du måtte ønske.
     
  • 5
    Oppbevar krumkakene i tett boks.
     
Kommenter denne oppskriften

Kommentarer fra andre

Din vurdering

Gi oss din vurdering av denne oppskriften.

Oppskriften har 0 stemmer.

 
 
 
Laster
Laster