Brune pinner

    Oppskrift på Brune pinner

    Denne oppskriften på brune pinner er av den gode, gamle sorten slik som mormor ville ha laget dem. Hvis du ønsker, bytter du ut mandler med for eksempel hasselnøtter.

    • Vanskelig?

      Enkel
    • Tid

    TIPS: Pakk noen brune pinner inn i gråpapir, pynt med fine juleklistremerker og gi bort denne smakelige gaven til den som har alt.
    porsjoner

    Du trenger

    200 g TINE Ekte Smør
    200 g sukker
    1 eggeplomme
    1 ss lys sirup
    0.5 ts malt kanel
    1 ts vaniljesukker
    1 ts natron
    300 g hvetemel (ca)

    Pensling og dryss:

    1 sammenvispet egg
    1 dl perlesukker
    1 dl hakkede mandel

    Slik gjør du

    1. Sett stekeovnen på 175°C. Ta fram stekebrett med bakepapir.

    2. Rør smør og sukker godt. Bland i resten av ingrediensene. Elt deigen og del den i 6 emner. Trill pølser og trykk dem litt flate på stekeplaten.

    Pensling og dryss:

    1. Pensle med egg, dryss på mandler og sukker. Stek kakene i ca 10 minutter midt i ovnen. Når du har tatt ut kakene, skal du skjære dem i skrå, smale pinner (ca 1,5-2 cm) mens de fortsatt er varme.

    Gi din vurdering: