Laster
Laster
Oppskrift på Brune pinner

Brune pinner

Brune pinner

Denne oppskriften på brune pinner er av den gode, gamle sorten slik som mormor ville ha laget dem. Hvis du ønsker, bytter du ut mandler med for eksempel hasselnøtter.

 
Antall porsjoner: 1 porsjoner-+
Tidsforbruk: 45 min45 minTidsbruk
Vanskelighetsgrad: EnkelEnkelVanskelighetsgrad

Ingredienser

Ingredienser
  • 200 g TINE Ekte Smør
  • 200 g sukker
  • 1  eggeplomme
  • 1 ss lys sirup
  • ½ ts malt kanel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts natron
  • 300 g hvetemel (ca)
  • Pensling og dryss:

    1  sammenvispet egg
  • 1 dl perlesukker
  • 1 dl hakkede mandel

Tips

Pakk noen brune pinner inn i gråpapir, pynt med fine juleklistremerker og gi bort denne smakelige gaven til den som har alt.

Produkter i oppskriften

Slik gjør du

Slik gjør du
  • 1
    Sett stekeovnen på 175°C. Ta fram stekebrett med bakepapir.
     
  • 2
    Rør smør og sukker godt. Bland i resten av ingrediensene. Elt deigen og del den i 6 emner. Trill pølser og trykk dem litt flate på stekeplaten.
     
  • Pensling og dryss:

    3
    Pensle med egg, dryss på mandler og sukker. Stek kakene i ca 10 minutter midt i ovnen. Når du har tatt ut kakene, skal du skjære dem i skrå, smale pinner (ca 1,5-2 cm) mens de fortsatt er varme.
     
Kommenter denne oppskriften

Kommentarer fra andre

Din vurdering

Gi oss din vurdering av denne oppskriften.

Oppskriften har 0 stemmer.

 
 
 
Laster
Laster