Oppskrift på Brune pinner
39
Godkjent av bestemor

Brune pinner

(474)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne oppskriften på brune pinner er av den gode, gamle sorten slik som mormor ville ha laget dem. Hvis du ønsker, bytter du ut mandler med for eksempel hasselnøtter.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

200 gramTINE Meierismør
200 gramsukker
1 stkeggeplomme
1 spiseskjelys sirup
½ teskjemalt kanel
1 teskjevaniljesukker
1 teskjenatron
300 gramhvetemel (ca)

Pensling og dryss:

1 stksammenvispet egg
1 desiliterperlesukker
1 desiliterhakkede mandler

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 175 °C. Ta frem stekebrett med bakepapir.
  2. Rør smør og sukker godt. Bland i resten av ingrediensene. Elt deigen og del den i 6 emner. Trill pølser og trykk dem litt flate på stekeplaten.
  3. Pensling og dryss:

  4. Pensle med egg, dryss på mandler og sukker. Stek kakene i ca. 10 minutter midt i ovnen. Når du har tatt ut kakene, skal du skjære dem i skrå, smale pinner (1,5-2 cm) mens de fortsatt er varme.

Bestemortips:

Pakk noen brune pinner inn i gråpapir, pynt med fine juleklistremerker og gi bort denne smakelige gaven til den som har alt.

Kommentarer

Produkter i oppskriften