Brune pinner

(580)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne oppskriften på brune pinner er av den gode, gamle sorten slik som mormor ville ha laget dem. Hvis du ønsker, bytter du ut mandler med for eksempel hasselnøtter. 1 porsjon deig gir ca. 40 småkaker.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

200 gromtemperert TINE Meierismør
200 gsukker
1 stkeggeplomme
1 sslys sirup
½ tsmalt kanel
1 tsvaniljesukker
1 tsnatron
300 ghvetemel (ca)

Pensling og dryss:

1 stksammenvispet egg
1 dlperlesukker
1 dlhakkede mandler

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 175 °C. Ta frem stekebrett med bakepapir.
  2. Rør romtemperert smør og sukker godt. Bland i resten av ingrediensene. Elt deigen og del den i 6 emner. Trill pølser og trykk dem litt flate på stekeplaten.
  3. Pensling og dryss:

  4. Pensle med egg, dryss på mandler og sukker. Stek kakene i ca. 10 minutter midt i ovnen. Når du har tatt ut kakene, skal du skjære dem i skrå, smale pinner (1,5-2 cm) mens de fortsatt er varme.

Tips:

Pakk noen brune pinner inn i gråpapir, pynt med fine juleklistremerker og gi bort denne smakelige gaven til den som har alt.

Kommentarer

Produkter i oppskriften