Oppskrift på julens deiligste pepperkaker
210
Godkjent av bestemor

Julens deiligste pepperkaker

(862)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Pepperkaker er noe av det morsomste og hyggeligste ved julebaksten. Og for mange et obligatorisk innslag blant de berømte syv sortene. Her får du den beste oppskriften på pepperkakedeig.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Pepperkakedeig

150 gramTINE Meierismør
1 desilitersirup
2 desilitersukker
1 desiliterTINE Kremfløte
½ teskjenellik
½ teskjeingefær
½ teskjepepper
2 teskjekanel
1 teskjebakepulver
450 gramhvetemel (ca.)

Slik gjør du det

  1. Til denne oppskriften trenger du pepperkakeformer. Husk at pepperkakedeigen må ligge kaldt en stund før du kjevler og stikker den ut, så det beste er om du lager den dagen før.

    Tips:

  2. Bland smør, sirup, sukker i en kjele. Varm opp på middels varme til alt er helt smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe.
  3. Rør i fløten. Sikt i krydder, bakepulver og det meste av melet. Resten av melet rører du inn litt etter litt til du får en jevn og passe fast deig. La pepperkakedeigen stå kaldt til neste dag.

    Tips:

    Legg gjerne deigen i en bolle hvor innsiden er kledd med plastfolie eller legg hele i en brødpose for at du lettere vil få ut deigen når den har ligget kaldt.

  4. Sett stekeovnen på 175 °C.
  5. Elt deigen i litt mel på bordet og kjevle den ca. 3 mm tykk. Stikk ut forskjellige figurkaker og stek dem i 9-10 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl kakene på rist. Skal du henge opp kakene, er det viktig at du lager et hull til båndet før steking.

    Tips:

    Pynt gjerne pepperkakene med melisglasur. Her har vi en liten film som viser hvordan man lager perfekt melisglasur.

Bestemortips:

Legg deigen over i en brødpose før du lar den hvile kjølig, eller kle innsiden av en bolle med plastfolie og ha pepperkakedeigen over i denne. Da vil det bli enklere for deg å få ut litt og litt av den harde, kalde deigen når du skal starte utkjevlingen.

Kommentarer

Produkter i oppskriften