Oppskrift på Sarah Bernhardt. FOTO: Astrid Hals

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Sarah Bernard

Lekre småkaker med marsipanbasert bunn, smørkrem og sjokolade. Sarah Bernard-kakene er oppkalt etter den franske skjønnheten og skuespilleren Henriette-Rosine Bernard, senere kjent Sarah Bernardt. En dansk konditor skal ha oppkalte kaken etter henne - riktignok uten T'en i navnet. Denne oppskriften på Sarah Bernard gir ca 25 kjempegode småkaker.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

TIPS!

Imponer gjestene dine med flere fakta om den avdøde skuespilleren Sarah Bernardt (1844 - 1923)

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram et stekebrett dekket med bakepapir.

Slik lager du kjeksbunnene

  1. For å lage kjeksbunnene i Sarah Bernard, starter du med å rive marsipanen og bland med sukker. Tilsett eggehvitene, litt om gangen, og rør til massen er glatt mellom hver gang. Sett røren med skje på smurt stekeovnsplate, litt fra hverandre ettersom røren flyter utover. Stek kjeksene gylne midt i ovnen i ca 10 minutter og avkjøl småkakene så på en rist.

Slik lager du smørkrem

  1. Ha sukker og vann i en kjele og la det koke ca. 1 minutt. Ta kjelen av platen og la det bli litt avkjølt. Ha eggeplommene i en bolle og visp dem lett sammen. Ha eggene i den litt lunkne sukkerlaken og visp blandingen lett og luftig. Rør smøret smidig og tilsett eggeplommemassen litt etter litt under røring.

Sjokoladetopping

  1. Smelt sjokoladen og rør 2 ss av den i smørkremen. Løsne de kalde kjeksene og stryk på smørkremen på baksiden og form til en topp. Sett kakene kaldt så kremen stivner, ca. 1 time.

  2. Smelte kokosfett i resten av den smeltede sjokoladen og rør til en glatt glasur. Dypp kjeksene i slik at kremen er dekket av sjokolade. Sett de gode Sarah Bernard-kakene kaldt til stiving.