Oppskrift på sjokoladekake med bringebær
0

Sjokoladekake med bringebær

(36)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på en fantastisk god kake med deilig smak av appelsin og bringebær. Absolutt kakebordets midtpunkt. Litt krem eller god is kan serveres til. Oppskriften gir ca 12-14 stykker.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Sjokoladekake

250 gramTINE Meierismør
200 grammørk sjokolade
200 gramappelsinmarmelade
2 ¼ desilitersukker
5 stkegg
4 desiliterhvetemel
1 teskjebakepulver

Pynt

250 grambringebær
Littmynteblad
Littmelis

Slik gjør du det

    Sjokoladekake

  1. Sett stekeovnen på 175 °C.
  2. Smelt smøret. Bryt sjokoladen i biter og smelt den under omrøring i smøret.
  3. Skill eggene. Bland marmelade, sukker og eggeplommer i sjokoladen. Rør inn hvetemel og bakepulver.
  4. Pisk eggehvitene stive og bland dem forsiktig inn i sjokoladerøren.
  5. Kle en rund form på ca 24 i diameter med bakepapir. Hell røren i formen og stek kaken i 30 minutter på nederste rille i ovnen. Kjenn med en kakenål om den er ferdig stekt.
  6. Pynt

  7. Avkjøl og pynt med bær, mynteblader og et melisdryss.

Kommentarer

Produkter i oppskriften