Oppskrift på sjokoladekake med bringebær, foto: Synøve Dreyer kilde:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Sjokoladekake med bringebær

Oppskrift på en fantastisk god kake med deilig smak av appelsin og bringebær. Absolutt kakebordets midtpunkt. Litt krem eller god is kan serveres til. Oppskriften gir ca 12-14 stykker.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

Slik gjør du

Sjokoladekake

  1. Sett stekeovnen på 175 °C.

  2. Smelt smøret. Bryt sjokoladen i biter og smelt den under omrøring i smøret.

  3. Skill eggene. Bland marmelade, sukker og eggeplommer i sjokoladen. Rør inn hvetemel og bakepulver.

  4. Pisk eggehvitene stive og bland dem forsiktig inn i sjokoladerøren.

  5. Kle en rund form på ca 24 i diameter med bakepapir. Hell røren i formen og stek kaken i 30 minutter på nederste rille i ovnen. Kjenn med en kakenål om den er ferdig stekt.

Pynt

  1. Avkjøl og pynt med bær, mynteblader og et melisdryss.