Fransk sjokoladekake

(153)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Noen ganger er det lov å unne seg noe ekstra godt. Denne oppskriften på den ekslusive, franske sjokoladekaken gir deg akkurat det; noe ekstra godt. Saftig, samtidig tung og med en fantastisk smak av mørk sjokolade vil kaken være en herlig avslutning på et godt måltid.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

120 grammørk sjokolade
150 gramTINE Meierismør
4 stkegg
60 gramhvetemel
150 gramsukker

Sjokoladeglasur

100 gramTINE Meierismør
2 spiseskjesterk kaffe
150 grammelis
2 spiseskjekakao
1 ½ teskjevaniljesukker

Dryss:

3 spiseskjemelis

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 °C. Til denne oppskriften på fransk sjokoladekake trenger du en rund kakeform på ca 20 cm i diameter.
  2. Smelt smøret sammen med sjokoladen i en kjele. Pisk sammen egg, mel og sukker i en bolle og tilsett sjokolade/smørblandingen under omrøring. Visp røren noen minutter med mikser.
  3. Hell røren i en godt smurt form og stek kaken midt i ovnen i ca 30 minutter. Hvis kaken er litt klissete i midten - er den akkurat slik den skal være! Avkjøl kaken i formen.
  4. Sjokoladeglasur

  5. Smelt smøret og la det avkjøles før du blander inn de øvrige ingrediensene. Smør et tykt lag deilig sjokoladekrem over kaken og dryss gjerne litt siktet melis på toppen.
  6. Dryss gjerne over melis eller sølvkuler før servering.

Tips:

Server gjerne sjokoladekaken sammen med en god vaniljeis og lune bær.

Kommentarer

Produkter i oppskriften