Knallgode sjokoladekake

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Knallgod sjokoladekake

Det er få ting som kan måle seg med en saftig sjokoladekake. I denne sjokoladekakeoppskriften er det kombinasjonen av natron og syrnet melk, som Kefir eller Kulturmjølk, som er selve hemmeligheten for å få et godt resultat. Dette er en stor sjokoladekake, som er perfekt å lage til barnebursdager eller ha med på neste dugnad.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Dersom du virkelig elsker sjokolade passer det veldig godt å blande inn 100 g sjokolade i deigen. Nam!

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 200°C. Til denne kaken trenger du en stor, smurt langpanne ca. 30x40 cm.

    Bruk over- og undervarme.

  2. Smelt smør og la det avkjøles litt. Bland sammen sukker, hvetemel, vaniljesukker, kakaopulver, natron og bakepulver i en stor bolle. Tilsett det avkjølte smøret og den syrnede melken. Rør forsiktig sammen.

    Ønsker du valnøtter, grovhakker du dem og blander dem med det tørre. 

  3. Hell røren over i den smurte langpannen. Stek sjokoladekaken midt i ovnen i 45-50 minutter. Avkjøles på rist.

    Bruk en ukokt spagehtti, en tannstikker e.l. som du stikker i midten av kaken mot slutten av steketiden for å se om den er ferdig stekt. Er den ferdig stekt så henger det ikke fast noe fra kaken når du tar den ut - og hvis det gjør det, så steker du den litt til.

Glasur

  1. Smelt smøret og la det avkjøles før du blander inn de øvrige ingrediensene. Smør et tykt lag deilig sjokoladekrem over kaken og dryss gjerne litt siktet melis eller annet strøss på toppen.

    Sjokoladekake kan du fint fryse.