Sjokoladekake i langpanne

(436)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Her har du oppskriften på en klassisk favorittkake som passer perfekt når du skal servere kake til mange. Den er like populær hos liten som stor. Husk at kaken må være helt avkjølt før du smører et tykt lag med deilig glasur over den.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

225 gramTINE Meierismør
5 stkegg
4 desilitersukker
¾ desiliterrapsolje
¾ desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller annen melk
4 ½ desiliterhvetemel
1 ½ desiliterkakao
1 spiseskjebakepulver

Glasur

100 gramTINE Meierismør
1 desilitersterk kaffe
¾ desiliterkakao
1 ½ spiseskjevaniljesukker
6 desilitermelis

Pynt

2 desiliterkokosmasse
8 dråperrød konditorfarge

Slik gjør du det

  1. Til denne oppskriften trenger du en langpanne på 30 x 40 cm som du dekker med bakepapir. Sett stekeovnen på 175 °C.
  2. Smelt smøret i en kjele. Pisk egg og sukker luftig. Tilsett smeltet smør, olje og melk.
  3. Bland sammen hvetemel, kakao og bakepulver og sikt i røren. Rør sammen til en deig. Hell røren i langpannen, og stek kaken midt i ovnen i ca 25 minutter. La den avkjøles helt.
  4. Glasur

  5. Smelt smøret til glasuren. Tilsett kald, sterk kaffe. Bland kakao, vaniljesukker og melis i en bolle og pisk i blandingen, litt av gangen med en elektrisk pisker. Fordel et tykt lag av glasuren over den avkjølte kaken.

    Tips:

    Kaken egner seg godt til frysing.

  6. Pynt

  7. Bland kokosmasse med konditorfarge og gni fargen inn i kokosen med håndflatene. Strø kokosen over før glasuren stivner. Sett kaken kjølig. Skjær i biter ved servering.

Tips:

#1: Andre forslag til pynt er: non-stop, smarties, seigmenn, geletopper eller kakestrøssel. Kun fantasien setter grenser!

Kommentarer

Produkter i oppskriften