Oppskrift på Pavlova med nøtter

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Pavlova med nøtter

Pavlova i lag med deilig krem og sjokolade- og nøttepynt blir fort midtpunktet på festbordet. Her er det nøtter foldet inn i marengsbunnen som gjør den både knasende og myk på en gang.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

  • Steketid:

TIPS!: Det er viktig å bruke rent utstyr når du stivpisker marengs. Skyld både bolle og visp godt for fettrester vil hindre eggehvitene å stivne.

Slik gjør du

  1. Lag karamelliserte hasselnøtter ved å koke opp sukker med vann til gyllent og sukkeret er smeltet. Vend nøtten i til de er godt karamelliserte. Fordel utover bakepair og avkjøl.

  2. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram to stekeplater dekket med bakepapir. Tegn opp to sirkler på ca. 14 cm midt på bakepapiret, en på hver plate.

MARENGSBUNN

  1. Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.

  2. Når massen er blank, smidig og fast, vender du mandlene forsiktig inn. Fordel halve marengsen på hver plate og form den til runde bunner innenfor sirklene.

  3. Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett en stekeplate nederst i ovnen og en rett over. Stek bunnene i ca. 40-50 minutter.

  4. Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.

VED SERVERING

  1. Rett før servering vispes fløten stiv med sukker og blandes forsiktig inn i vaniljekrem.

    Det er viktig at vaniljekremen er kald, før den blandes med stivpisket krem.

  2. Legg den ene bunnen på et serveringsfat og fordel halvparten av kremen utover. Drypp over halvparten av karamellsausen. Legg den andre bunnen forsiktig på, topp med resten av kremen, sjokoladekuler, karamelliserte hasselnøtter, skivede mandler og resten av karamellsausen. Server med en gang.