Oppskrift på Salt karamellsaus

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Salt karamellsaus

Salt karamellsaus blir bare mer og mer populært. Saltet bidrar til en spennende tvist på den ellers så søte sausen. En morsom gave til matglade mennesker.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Karamellsaus holder seg i opptil to uker i kjøleskapet.

Slik gjør du

  1. Smelt sukker til karamell i en tykkbunnet kjele på middels til sterk varm. Sukkeret skal få en lys gyllen farge. Ikke rør mens sukkeret smelter.

  2. Tilsett litt og litt fløte under omrøring. Rør inn smør og kok sausen videre i 10 minutter eller til den tykner.

  3. Rør inn salt til slutt og hell på glass. La sausen stå kaldt over natten slik at den tykner.

    Dropp gjerne saltet om du ønsker en tradisjonell karamellsaus.