Salt karamellsaus

(44)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Salt karamellsaus blir bare mer og mer populært. Saltet bidrar til en spennende tvist på den ellers så søte sausen. En morsom gave til matglade mennesker.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

4 ½ desilitersukker
3 desiliterTINE Kremfløte
150 gramTINE Meierismør
3 teskjesalt (maldonsalt)

Slik gjør du det

  1. Smelt sukker til karamell i en tykkbunnet kjele på middels til sterk varm. Sukkeret skal få en lys gyllen farge. Ikke rør mens sukkeret smelter.
  2. Tilsett litt og litt fløte under omrøring. Rør inn smør og kok sausen videre i 10 minutter eller til den tykner.
  3. Rør inn salt til slutt og hell på glass. La sausen stå kaldt over natten slik at den tykner.

    Tips:

    Dropp gjerne saltet om du ønsker en tradisjonell karamellsaus.

Tips:

Karamellsaus holder seg i opptil to uker i kjøleskapet.

Kommentarer

Produkter i oppskriften