Oppskrift på Pavlova-tårn
0

Pavlovatårn

(21)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Kakebordets midtpunkt! Dette fristende pavlova-tårnet imponerer både store og små.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

6 stkromtempererte eggehviter
2 teskjehvitvinseddik
4 desilitersukker
2 teskjemaizena
1 teskjevaniljesukker

FYLL

3 desiliterTINE Kremfløte
2 spiseskjesukker
5 desiliterPiano Vaniljekrem

TOPPING

8 spiseskjejordbærsaus
150 grambringebær
150 gramjordbær
10 stksitronmelisseblader

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir.
  2. Når du skal lage basen til Pavlova-tårnet, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
  3. Når massen er blank, smidig og fast setter du den i klumper på bakepapiret. Lag noen store, ca. 15 cm, til basen og noen mindre, 8-10 cm, til toppen.
  4. Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek i ca. 25-40 minutter.
  5. Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.
  6. VED SERVERING

  7. Rett før servering vispes vaniljekrem luftig. Pisk fløte stiv med sukker og start med å montere tårnet.
  8. Legg noen av de største marengs-klumpene som base på et serveringsfat. Fordel litt vaniljekrem, pisket krem, bær og saus utover, stable så flere marengsklumper på toppen med vaniljekrem, pisket krem, bær og saus mellom.

    Tips:

    Det beste er å lage to mindre tårn, men det går også an å lage et stort tårn. Ønsker du et mer stabilt tårn, kan du «feste» pavlova-klumpene sammen med litt hvit melisglasur eller fondant før kremen legges i mellom.

  9. Fyll inn med mer krem der det trengs og pynt med bær og sitronmelisse. Drypp gjerne litt ekstra saus på og server med en gang.

Tips:

Det er viktig at det ikke kommer eggeplomme i eggehviten når man skal lage stiv marengs. Skill ett og ett egg i en kopp og ha eggehvitene over i bakebollen fortløpende. Da slipper du å kaste alle eggehvitene om du skulle være så uheldig å få litt eggeplomme i den siste hviten.

Kommentarer

Produkter i oppskriften