Oppskrift på Pavlova-tårn

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Pavlovatårn

Kakebordets midtpunkt! Dette fristende pavlova-tårnet imponerer både store og små.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

TIPS!: Det er viktig at det ikke kommer eggeplomme i eggehviten når man skal lage stiv marengs. Skill ett og ett egg i en kopp og ha eggehvitene over i bakebollen fortløpende. Da slipper du å kaste alle eggehvitene om du skulle være så uheldig å få litt eggeplomme i den siste hviten.

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir.

  2. Når du skal lage basen til Pavlova-tårnet, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.

  3. Når massen er blank, smidig og fast setter du den i klumper på bakepapiret. Lag noen store, ca. 15 cm, til basen og noen mindre, 8-10 cm, til toppen.

  4. Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek i ca. 25-40 minutter.

  5. Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.

VED SERVERING

  1. Rett før servering vispes vaniljekrem luftig. Pisk fløte stiv med sukker og start med å montere tårnet.

  2. Legg noen av de største marengs-klumpene som base på et serveringsfat. Fordel litt vaniljekrem, pisket krem, bær og saus utover, stable så flere marengsklumper på toppen med vaniljekrem, pisket krem, bær og saus mellom.

    Det beste er å lage to mindre tårn, men det går også an å lage et stort tårn. Ønsker du et mer stabilt tårn, kan du «feste» pavlova-klumpene sammen med litt hvit melisglasur eller fondant før kremen legges i mellom.

  3. Fyll inn med mer krem der det trengs og pynt med bær og sitronmelisse. Drypp gjerne litt ekstra saus på og server med en gang.