Oppskrift på Marmorert pavlova

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Marmorert pavlova

Pavlova kan lages i alle størrelser og varianter. Disse er marmorert med sjokolade og jordbær, og serveres i porsjoner som kan deles i to eller fire.

 • Vanskelig:

  Middels
 • Tid:

TIPS!: Til marmorering kan du bruke ferdigkjøpt sjokolade- eller jordbærsaus. Det er viktig at du ikke blander i for mye saus for da kollapser pavlovaen. Du kan også marmorere pavlova med konditorfarger. Da er det best å vende dem inn forsiktig med en slikkepott før de settes på brettet.

Slik gjør du

 1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram to stekeplater dekket med bakepapir. Tegn opp seks sirkler på ca. 14 cm på bakepapiret, tre på hver plate.

MARENGSBUNN

 1. Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.

 2. Når massen er blank, smidig og fast fordeler du halve røren i tre av sirklene. Vend resten av marengsen med kakao og fordel i de tre siste sirklene.

 3. Bland jordbærsyltetøyet med rød konditorfarge og drypp over de tre hvite marengsbunnene. Bruk en skje og rør syltetøyet forsiktig inn så de blir marmorerte. Gjør det samme med sjokoladesausen på sjokolademarengsen.

 4. Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten med jordbærmarengs nederst og sjokolademarengs over i ovnen. Stek bunnen i ca. 30-40 minutter, bytt plass på stekebrettene etter halve steketiden.

 5. Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.

VED SERVERING

 1. Rett før servering vispes vaniljekremen luftig og fløten stiv med sukker. Fordel vaniljekremen på jordbærbunnene og fløtekremen på sjokoladebunnene.

 2. Pynt med friske jordbær og revet sjokolade.

  Pavlovaene kan dekoreres med alle typer bær og frukt, dessertsauser og andre ting som iskrem, spiselige blomster og kakepynt.