Oppskrift på Dronningen av Saba

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Dronningen av Saba

Nydelig mørk sjokoladekake oppkalt etter en dronning. Oppskriften er kjent over hele verden, og selve kaken med tropiske frukter som pynt, smaker himmelsk. Lag gjerne kaken dagen i forveien om du skal ha selskap. Husk å beregne tid til at kaken skal ligge i ca en time før den glaseres.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!

Navnet bak kaken, dronningen av Saba, var herskerinnen over Saba, et gammelt kongedømme man antar lå i dagens Etiopia eller Jemen.

Slik gjør du

  1. Til denne oppskriften på sjokoladekaken Dronningen av Saba, trenger du en rund kakeform som er ca 24 cm i diameter.

  2. Sett stekeovnen på 175 °C.

  3. Smelt sjokolade i kaffe. Rør smør og sukker hvitt og kremaktig. Skill eggene og rør eggeplommene i smørkremen.

  4. Bland i den smeltede sjokoladen sammen med malte mandler og mel. Visp eggehvitene stive med sukker og bland dem i røren. Hell røren i en smurt form.

  5. Stek kaken på nederste rille i ovnen i 25 minutter. Den skal være lite stekt, saftig og god.

  6. Avkjøl kaken i formen i ca 10 minutter før den hvelves på rist. La den ligge i minst 1 time før den glaseres.

  7. Smelt sjokoladen til glasuren i kaffe. Rør inn smøret i små porsjoner. Hell glasuren over kaken. Pynt med mandler og legg på frukter.