Oppskrift på Dronningen av Saba
0

Dronningen av Saba

(16)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Nydelig mørk sjokoladekake oppkalt etter en dronning. Oppskriften er kjent over hele verden, og selve kaken med tropiske frukter som pynt, smaker himmelsk. Lag gjerne kaken dagen i forveien om du skal ha selskap. Husk å beregne tid til at kaken skal ligge i ca en time før den glaseres.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Sjokoladekakebunn

125 gramkokesjokolade
2 spiseskjekaffe
100 gramTINE Meierismør
160 gramsukker (blandes med smøret)
3 stkegg
1 spiseskjesukker (blandes med eggehvitene)
60 grammandler
60 stkhvetemel

Glasur og pynt

150 gramkokesjokolade
2 spiseskjekaffe
75 gramTINE Meierismør
12 stkskåldede mandler
1 stksharonfrukt
1 stkstjernefrukt

Slik gjør du det

  1. Til denne oppskriften på sjokoladekaken Dronningen av Saba, trenger du en rund kakeform som er ca 24 cm i diameter.
  2. Sett stekeovnen på 175 °C.
  3. Smelt sjokolade i kaffe. Rør smør og sukker hvitt og kremaktig. Skill eggene og rør eggeplommene i smørkremen.
  4. Bland i den smeltede sjokoladen sammen med malte mandler og mel. Visp eggehvitene stive med sukker og bland dem i røren. Hell røren i en smurt form.
  5. Stek kaken på nederste rille i ovnen i 25 minutter. Den skal være lite stekt, saftig og god.
  6. Avkjøl kaken i formen i ca 10 minutter før den hvelves på rist. La den ligge i minst 1 time før den glaseres.
  7. Smelt sjokoladen til glasuren i kaffe. Rør inn smøret i små porsjoner. Hell glasuren over kaken. Pynt med mandler og legg på frukter.

Tips:

Navnet bak kaken, dronningen av Saba, var herskerinnen over Saba, et gammelt kongedømme man antar lå i dagens Etiopia eller Jemen.

Kommentarer

Produkter i oppskriften