Amerikansk sjokoladekake

(232)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Her er oppskrift på en type brownies - en mørk drøm av en amerikansk sjokoladekake. Akkurat passe søt, mye glasur og herlig myk og god, og det beste av alt: den er utrolig enkel å lage. Brownies smaker helt fortreffelig med en kule god vaniljeis eller pisket krem ved siden av.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Sjokoladekake/brownies

225 gramhvetemel
400 gramsukker
1 teskjenatron
1 teskjesalt
1 teskjebakepulver
1 desilitervann
2 desiliterTINE Skumma Kulturmjølk
175 gramTINE Meierismør (romtemperert, ikke smeltet)
2 stkegg
2 teskjevaniljesukker
2 desiliterkakao

Glasur

75 gramTINE Meierismør
6 spiseskjekakao
250 grammelis
2 teskjevaniljesukker
5 spiseskjesterk kaffe

Tilbehør

3 desiliterTINE Kremfløte

Slik gjør du det

  1. Du trenger en langpanne, ca. 25x35 cm. Sett stekeovnen på 180 °C.
  2. Bland alle de tørre ingrediensene til sjokoladekaken. Deretter tilsetter du inn kulturmjølk, egg, vann og det romtempererte smøret, gjerne i terninger. Rør alt godt sammen til du får en jevn og fin røre.
  3. Smør formen eller velg å dekke den med bakepapir. Hell i røren og stek kaken midt i ovnen, i ca. 35 minutter. Avkjøl den.
  4. Glasur

  5. Rør sammen ingrediensene til glasuren og fordel den jevnt over den deilige brownies-kaken. Du må også gjerne strø litt pynt på toppen.
  6. Ved servering

  7. Skjær kaken i passe biter og server brownies med pisket krem til.

Tips:

Hvis du klarer det, la den stå over natten, den smaker enda bedre dagen derpå!

Kommentarer

Produkter i oppskriften