Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Amerikansk sjokoladekake

Enkel
50min

Her er oppskrift på en type brownies - en mørk drøm av en amerikansk sjokoladekake. Akkurat passe søt, mye glasur og herlig myk og god, og det beste av alt: den er utrolig enkel å lage. Brownies smaker helt fortreffelig med en kule god vaniljeis eller pisket krem ved siden av.

4.1
(415)
Next ImageAmerikansk sjokoladekake

Ingredienser

Antall porsjoner

Sjokoladekake/brownies

225 g
hvetemel
400 g
sukker
1 ts
natron
1 ts
salt
1 ts
bakepulver
1 dl
vann
175 g
TINE® Meierismør (romtemperert, ikke smeltet)
2 stk
egg
2 ts
vaniljesukker
2 dl
kakao

Glasur

6 ss
kakao
250 g
melis
2 ts
vaniljesukker
5 ss
sterk kaffe

Tilbehør

Fremgangsmåte

  1. Du trenger en langpanne, ca. 25x35 cm. Sett stekeovnen på 180 °C.

  2. Bland alle de tørre ingrediensene til sjokoladekaken. Deretter tilsetter du inn Kefir, egg, vann og det romtempererte smøret, gjerne i terninger. Rør alt godt sammen til du får en jevn og fin røre.

  3. Smør formen eller velg å dekke den med bakepapir. Hell i røren og stek kaken midt i ovnen, i ca. 35 minutter. Avkjøl den.

Glasur

  1. Rør sammen ingrediensene til glasuren og fordel den jevnt over den deilige brownies-kaken. Du må også gjerne strø litt pynt på toppen.

Ved servering

  1. Skjær kaken i passe biter og server brownies med pisket krem til.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Hvis du klarer det, la den stå over natten, den smaker enda bedre dagen derpå!



Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter