Sjokolademousse med appelsin

(167)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hvem kan vel motstå hjemmelaget sjokolademousse? Med appelsin smaker moussen ekstra godt.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Sjokolademousse

150 gramkokesjokolade
2 stkegg
1 teskjevaniljesukker
4 spiseskjefinrevet appelsinskall
3 desiliterTINE Kremfløte

Pynt

2 spiseskjerevet sjokolade

Slik gjør du det

    Sjokolademousse

  1. Ha sjokolade i en bolle og sett over et vannbad.(en kjele med kokende vann) og smelt sjokoladen. Skill eggeplommer fra eggehvitene. Rør inn eggeplommer, vaniljesukker og appelsinskall i den smeltede sjokoladen. Ta bollen ut av vannbadet og visp kraftig mens sjokoladen avkjøles i 1-2 minutter.
  2. Visp kremfløte til luftig krem og bland den med sjokoladekremen. Visp eggehviter stive og bland forsiktig inn i sjokolademoussen.
  3. Pynt

  4. Fordel moussen i porsjonsglass og la den stå i kjøleskapet i minst 1 - 2 timer før servering. Pynt med revet mørk sjokolade.

    Tips:

    Pynt gjerne med revet appelsinskall.

Bestemortips:

For å få en vakker sjokoladesløyfe på toppen, kan du bruke potetskreller, ostehøvel eller rivjern på en plate med kald sjokolade. 

Kommentarer

Produkter i oppskriften