Haugesund-dessert (Dronning Maud fromasj)

Haugesund-dessert (Dronning Maud fromasj)

48
320
Enkel25 min
Uslåelige kombinasjonen av portvin, sjokolade og kremfløte ble til allerede i 1906. Det var året da Kong Haakon og hans dronning var på signingsferd i Norge. I Haugesund ventet en nykomponert dessert på kongeparet - og slik fikk altså denne herlige fromasjen sitt navn.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • ½ plate
    dronningsjokolade
  • 3 stk
    gelatinplater
  • 3 stk
    eggeplommer
  • 4 ss
    sukker
  • 3 dl
  • ½ dl
    portvin
  • ½ dl
    kokende vann

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett fram fem lekre glass eller skåler. Denne oppskriften krever at fromasjen får stivne i kjøleskapet en god stund før servering.

  2. 2

    La gelatinen ligge i bløt i kaldt vann ca. 10 minutter. Visp eggedosis av eggeplommer og sukker, visp fløten til lett krem. Klem vannet ut av gelatinen og rør den ut i ½ dl kokende vann og tilsett portvinen. Hell gelatinen i eggedosisen i en tynn stråle mens du rører. Vend så inn kremen forsiktig. Riv sjokoladen.

  3. 3

    Legg fromasj og sjokolade lagvis i en glassbolle eller porsjonsglass med sjololade på toppen. La desserten stivne i kjøleskapet før servering.

Tips

Mange lager denne desserten også med å føye til noen lag med deilig jordbærsyltetøy. Husk at Dronning Maud fromasjen trenger å stivne i kjøleskapet en stund før servering.

Del denne oppskriften: