Haugesund-dessert (Dronning Maud fromasj)

(166)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Uslåelige kombinasjonen av portvin, sjokolade og kremfløte ble til allerede i 1906. Det var året da Kong Haakon og hans dronning var på signingsferd i Norge. I Haugesund ventet en nykomponert dessert på kongeparet - og slik fikk altså denne herlige fromasjen sitt navn.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Porsjonskåler

Ingredienser

½ platedronningsjokolade
3 stkgelatinplater
3 stkeggeplommer
4 spiseskjesukker
3 desiliterTINE Kremfløte
½ desiliterportvin
½ desiliterkokende vann

Slik gjør du det

  1. Sett fram fem lekre glass eller skåler. Denne oppskriften krever at fromasjen får stivne i kjøleskapet en god stund før servering.
  2. La gelatinen ligge i bløt i kaldt vann ca. 10 minutter. Visp eggedosis av eggeplommer og sukker, visp fløten til lett krem. Klem vannet ut av gelatinen og rør den ut i ½ dl kokende vann og tilsett portvinen. Hell gelatinen i eggedosisen i en tynn stråle mens du rører. Vend så inn kremen forsiktig. Riv sjokoladen.
  3. Legg fromasj og sjokolade lagvis i en glassbolle eller porsjonsglass med sjololade på toppen. La desserten stivne i kjøleskapet før servering.

Tips:

Mange lager denne desserten også med å føye til noen lag med deilig jordbærsyltetøy. Husk at Dronning Maud fromasjen trenger å stivne i kjøleskapet en stund før servering.

Kommentarer

Produkter i oppskriften