Brownies med ostekrem

(63)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Brownies er opprinnelig en amerikansk sjokoladekake og er karakteristisk med sin sprø utside og karamellaktige innside. Her er oppskrift på utrolig saftige brownies bakt med myk og deilig ostekrem.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Brownies

100 gramTINE Meierismør
200 grammørk kokesjokolade
2 stkstore egg
1 ¾ desilitersukker
2 teskjevaniljesukker
4 spiseskjehvetemel

Ostekrem

200 gramTINE Kremgo’® Naturell
2 spiseskjesukker
1 stkegg

Glasur

100 gramkokesjokolade
2 spiseskjeTINE Meierismør
2 spiseskjesterk kaffe (eller vann)

Slik gjør du det

  1. Til denne oppskriften på saftig brownies trenger du en langpanne på ca 20x30 cm, dekket med bakepapir i bunnen. Forvarm stekeovnen til 170 °C.
  2. Smelt smøret i en kjele. Skru av varmen og tilsett sjokolade i biter. Rør til sjokoladen er smeltet.
  3. Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Bland inn sjokolade/smørblandingen. Rør inn mel og vaniljesukker. Ha røren til brownies i langpanneformen.
  4. Ostekrem til brownies

  5. Visp kremost, sukker og egg til jevn krem. Legg den i klatter oppå sjokoladerøren. Dra en kniv et par ganger på kryss og tvers gjennom røren slik at kaken blir "marmorert".
  6. Stek brownies i 35 - 40 minutter og avkjøl den i formen.
  7. Sjokoladeglasur

  8. Brekk sjokoladen og smelt den forsiktig sammen med smør og vann. Ha glasur over brownies-kaken og skjær den i ruter ved servering.

Tips:

Som tilbehør til brownies smaker det ekstra godt med TINE Kesam Vanilje eller vaniljeiskrem.

Kommentarer

Produkter i oppskriften