Oppskrift på Rabarbra- og jordbærruter
0

Rabarbra- og jordbærruter

(11)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Superenkel og god kake servert med sommerens jordbær og spennende ingefærkrem.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Langpanne

Ingredienser

250 gramTINE Meierismør
6 stkegg
4 desilitersukker
1 spiseskjevaniljesukker
6 desiliterhvetemel
1 teskjebakepulver
200 gramrabarbra
250 gramjordbær (5 dl)
½ desiliterperlesukker

Tilbehør:

3 desiliterTINE Kremfløte
3 spiseskjemelis
2 spiseskjefrisk ingefær (revet)
1 kilogramjordbær (2 liter)

Slik gjør du det

  1. Du trenger en langpanne. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Smelt smør og la det avkjøles.
  3. Pisk egg, sukker og vaniljesukker luftig. Rør inn mel blandet med bakeulver, og smøret. Hell røren i langpanne kledd med bakepapir.
  4. Rens og skjær rabarbra i tynne skiver. Rens og del jordbær i to. Fordel rabarbra og jordbær i langpannen og strø over perlesukker.
  5. Stek kaken midt i ovnen i 30 - 35 minutter. La kaken avkjøles før du skjærer den i ruter.
  6. Pisk fløten til krem og smak til med ingefær og melis. Server kaken med ingefærkremen og friske jordbær.

Tips:

Rabarbrasmaken er syrlig på grunn av innholdet av oksalsyre og eplesyre. Det finnes flere sorter rabarbra, de med røde stilker har lavere syreinnhold enn de grønne.

Kommentarer

Produkter i oppskriften