Rabarbramuffins

(38)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Muffins hvor rabarbraens syrlighet harmonerer perfekt med den søte muffinsdeigen. Oppskriften gir ca. 12 store muffins.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Muffinsformer

Ingredienser

5 desiliterhvetemel
2 desilitersukker
2 ½ teskjebakepulver
2 teskjekardemomme
2 stkegg
1 desiliterTINE Lettrømme 18 %
1 desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
50 gramTINE Meierismør (smeltet)
4 desiliterrabarbra

Slik gjør du det

  1. Du trenger 12 store muffinsformer. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  2. Bland sammen mel, sukker, bakepulver og kardemomme. Rør så i egg, rømme, melk og smør.
  3. Hell røren i store muffinsformer og sett dem på en stekeplate. Fordel rabarbra i formene.
  4. Stek muffinsene midt i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.

Tips:

Det finnes flere sorter rabarbra. De med røde stilker har lavere syreinnhold enn de grønne.

Kommentarer

Produkter i oppskriften