Oppskrift på Hvit sjokolade- og rabarbrakake

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Hvit sjokolade- og rabarbrakake

Nydelige rabarbrakaken med herlig hvit sjokolade. Denne kaken gir ca. 20 biter.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Steketid:

  • Du trenger:

    Langpanne
TIPS!: Har du mye rabarbra, kan du fryse den ned til senere bruk. Da bør du rense den og skjære den i biter. Fordel rabarbraen i porsjonsposer og frys ned.

Slik gjør du

Kakebunn

  1. Del smør og sjokolade i mindre biter. Smelt dette i en bolle over vannbad.

  2. Sett ovnen på 190 °C. Kle en liten langpanne (ca. 23x35 cm) med bakepapir.

  3. Hakk valnøtter. Husk å la det være igjen litt til strøssel på toppen av kaka.

  4. Bland valnøtter, mel og bakepulver. Pisk egg og sukker hvitt og luftig.

  5. Bland eggedosisen først med den smeltede smørbalndingen og deretter dette med melblandingen. Hell røren i langpannen.

Kaketopping

  1. Hakk den hvite sjokoladen. Fordel hvit sjokolade, rabarbra, sukker og nøtter over kaken og stek på nederste rille i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl kaken før den settes i kjøleskap eller fryses.

    Kaken blir faktisk enda bedre om den får stå og trekke til dagen etter.