Oppskrift på Hvit sjokolade- og rabarbrakake
4

Hvit sjokolade- og rabarbrakake

(22)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Nydelige rabarbrakaken med herlig hvit sjokolade. Denne kaken gir ca. 20 biter.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Langpanne

Ingredienser

Kakebunn

200 gramTINE Meierismør
200 gramhvit sjokolade
100 gramvalnøtter
4 desiliterhvetemel
2 teskjebakepulver
3 stkegg
1 ½ desilitersukker

Kaketopping

100 gramhvit sjokolade
250 gramrabarbra i skiver
½ desilitersukker

Slik gjør du det

    Kakebunn

  1. Del smør og sjokolade i mindre biter. Smelt dette i en bolle over vannbad.
  2. Sett ovnen på 190 °C. Kle en liten langpanne (ca. 23x35 cm) med bakepapir.
  3. Hakk valnøtter. Husk å la det være igjen litt til strøssel på toppen av kaka.
  4. Bland valnøtter, mel og bakepulver. Pisk egg og sukker hvitt og luftig.
  5. Bland eggedosisen først med den smeltede smørbalndingen og deretter dette med melblandingen. Hell røren i langpannen.
  6. Kaketopping

  7. Hakk den hvite sjokoladen. Fordel hvit sjokolade, rabarbra, sukker og nøtter over kaken og stek på nederste rille i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl kaken før den settes i kjøleskap eller fryses.

    Tips:

    Kaken blir faktisk enda bedre om den får stå og trekke til dagen etter.

Tips:

Har du mye rabarbra, kan du fryse den ned til senere bruk. Da bør du rense den og skjære den i biter. Fordel rabarbraen i porsjonsposer og frys ned.

Du trenger ikke forvelle rabarbraen før frysing (forvelle betyr å koke i noen få minutter før grønnsaken fryses. Dette for å aktivere enzymer og mikroorganismer og/eller fjerne bitter smak av visse grønnsaker)

Kommentarer

Produkter i oppskriften