Oppskrift på Rabarbrakake med kokos
3

Rabarbrakake med kokos

(13)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Frisk og god rabarbrakake med kokos og koriander.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Langpanne

Ingredienser

175 gramTINE Meierismør (romtemperert)
2 ½ desilitersukker
3 stkegg
4 ½ desilitersammalt hvete, fin
2 teskjebakepulver
1 spiseskjemalt koriander (evt. kardemomme)
¼ teskjesalt
1 desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
500 gramrabarbra (i biter)
½ desiliterkokosmasse

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 175 °C. Skill egg og spar eggeplommer i en skål og eggehvitene i en annen.
  2. Pisk smør og sukker luftig. Tilsett eggeplommene og mel blandet med bakepulver, koriander og salt. Rør i melken.
  3. Pisk eggehviter stive, bland i kakerøren med en slikkepott.
  4. Fordel røren i en bakepapirkledd langpanne. Fordel rabarbra over kakerøren. Strø over kokosmasse. Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 40 minutter.
  5. La kaken avkjøles og skjær den i ruter. Server kaken gjerne med pisket krem.

Tips:

Server kaken med vaniljesaus eller pisket krem.

 

Rabarbra har mye oksalsyre som binder kalken i kroppen. Derfor kan det være lurt å drikke melk, eller servere vaniljesaus eller krem, når du spiser større mengder rabarbra.

Kommentarer

Produkter i oppskriften