Oppskrift på Rabarbra- og banankompott

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Rabarbra- og banankompott

Å blande banan og rabarbra høres kanskje underlig ut, men vi kan love at det smaker godt sammen med vaniljeyoghurt og kakesmuler. Du kan også hakke nøtter og strø over.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Visste du at rabarbra er en grønnsak? Men den brukes som frukt. De kjøttfulle, saftige stilkene er ideelle til kompotter, safting, sylting og baking.

Slik gjør du

  1. Rens og skjær rabarbra i biter. Skrell og del bananen i skiver.

  2. Bland rabarbra og sukker i en kjele. Smelt forsiktig under omrøring i 3 - 5 minutter. Tilsett bananskivene og kardemomme.

  3. Server kompotten lunken med vaniljeyoghurt og smuldret havreflarn over.