Oppskrift på Mandelkake med rabarbra
0

Mandelkake med rabarbra

(6)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Smakfull mandelkake med rabarbra laget med kransekakemasse.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form

Ingredienser

300 gramrabarbra
1 desilitersukker

Mandelbunn:

300 gramkransekakemasse
125 gramTINE Meierismør
3 stkegg

Tilbehør:

1 begerKesam® Vanilje (evt. vispet kremfløte)
1 kurvbringebær

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 150 °C.
  2. Rens og skjær rabarbraen i ca. 10 cm store biter. Legg dem i en ildfast form. Kok opp sukker og vann. Hell laken over rabarbraen og sett formen i ovnen i ca. 15 minutter. (Du kan også koke rabarbra forsiktig i sukkerlaken i en kjele i stedet for i ovn.)
  3. Riv kransekakemassen grovt. Bland kransekakemasse og smør. Visp i eggene, ett av gangen, og bland godt. Fordel deigen i en ildfast form, ca. 15 x 20 cm.
  4. Løft rabarbraen opp av laken og fordel den jevnt over deigen i formen.
  5. Sett opp varmen til 200 °C. Stek kaken i midtre del av ovnen i ca. 25 minutter.
  6. Server kaken lunken med vaniljekesam og noen bringebær.

Tips:

Rabarbra kan fryses. Rens og skjær i biter. Legg i passe porsjoner og frys den inn uten forvelling.

Kommentarer

Produkter i oppskriften