Oppskrift på Mandelkake med rabarbra

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Mandelkake med rabarbra

Smakfull mandelkake med rabarbra laget med kransekakemasse.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Du trenger:

    Ildfast form
TIPS!: Rabarbra kan fryses. Rens og skjær i biter. Legg i passe porsjoner og frys den inn uten forvelling.

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 150 °C.

  2. Rens og skjær rabarbraen i ca. 10 cm store biter. Legg dem i en ildfast form. Kok opp sukker og vann. Hell laken over rabarbraen og sett formen i ovnen i ca. 15 minutter. (Du kan også koke rabarbra forsiktig i sukkerlaken i en kjele i stedet for i ovn.)

  3. Riv kransekakemassen grovt. Bland kransekakemasse og smør. Visp i eggene, ett av gangen, og bland godt. Fordel deigen i en ildfast form, ca. 15 x 20 cm.

  4. Løft rabarbraen opp av laken og fordel den jevnt over deigen i formen.

  5. Sett opp varmen til 200 °C. Stek kaken i midtre del av ovnen i ca. 25 minutter.

  6. Server kaken lunken med vaniljekesam og noen bringebær.