Oppskrift på Epleruter i langpanne

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Epleruter i langpanne

Eplekake som bakes av gjærdeig. Eplekaken blir riktig god og mettende. Langpannen holder til ca. 20 biter eplekake.

 • Vanskelig:

  Enkel
 • Tid:

 • Steketid:

 • Du trenger:

  Langpanne, 25x35 cm
TIPS!: Kaken kan fryses. Bak gjerne flere når du først er i gang, så har du noe å servere når det dukker opp uventede gjester.

Slik gjør du

 1. Varm melk til den er fingervarm, 37 °C. Smuldre gjær i bakebollen. Hell over melken, og rør til gjæren har løst seg opp.

 2. Pisk egg med en gaffel. Spar ca. 1 ss til å pensle på den ferdige deigen før steking. Tilsett sukker og salt. Skjær smør i biter, og rør inn i blandingen. Bland i mel, så mye at deigen blir glatt og fin, men fremdeles kjennes løs. Det kan hende du ikke trenger alt melet. Dekk til deigen og sett den til heving i ca. 45 minutter.

 3. Finn frem en langpanne på ca 25 x 35 cm, og kle den med et bakepapir. Hell deigen i langpannen, og trykk den ut med melede hender slik at den dekker hele formen.

 4. Skrell eplene hvis det er tykt skall på dem. Ta ut kjernehus og skjær i tynne båter. Fordel eplebåtene over deigen i et fint mønster. Smelt smøret og pensle over eplebåtene. Strø over sukker og mandelflak. La kaken heve i ca. 45 minutter. I mellomtiden setter du stekeovnen på 200 °C.

 5. Pensle kaken med egget som er igjen, og stek den i 15-18 minutter. Server gjerne kaken med vaniljesaus eller litt pisket krem til.