Oppskrift på Eplekake med pinjekjerner
3

Eplekake med pinjekjerner

(12)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Smakfull eplekake med sesamfrø, pinjekjerner, marsipan og aprikosmarmelade.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Springform

Ingredienser

Til formen

1 spiseskjeTINE Meierismør
1 spiseskjesesamfrø

Kakerøre

200 gramTINE Meierismør
150 grammarsipan
4 stkegg
2 desilitersukker
4 desiliterhvetemel
1 teskjevaniljesukker
1 teskjebakepulver
4 stkepler
1 ½ desiliteraprikosmarmelade
1 spiseskjevann
50 grampinjekjerner

Tilbehør

5 desiliterPiano Vaniljesaus eventuelt vispet krem eller is

Slik gjør du det

    Til formen

  1. Du trenger en rund kakeform som måler ca. 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.
  2. Smelt smør. Pensle kakeformen med smør, og strø over sesamfrø.
  3. Kakerøre

  4. Smelt smør og avkjøl. Riv marsipanmasse grovt.
  5. Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis. Bland sammen mel, vaniljesukker og bakepulver.
  6. Rør det smeltede smøret i eggedosisen. Tilsett melblandingen. Hell den i formen.
  7. Fjern kjernehus og skjær eplene i tynne båter. Stikk dem ned i deigen. Smelt aprikosmarmeladen med vannet i en kjele. Pensle eplebåtene, strø over pinjekjerner og stek kaken i nedre del av ovnen i 50-60 minutter.

    Tips:

    Server med vaniljesaus eller pisket krem. Is er også godt til.

Tips:

#1: Bruk gjerne norske epler.

#2: I stedet for pinjekjerner, kan du gjerne strø over andre typer nøtter.

Kommentarer

Produkter i oppskriften