Oppskrift på Eplekake med pinjekjerner

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Eplekake med pinjekjerner

Smakfull eplekake med sesamfrø, pinjekjerner, marsipan og aprikosmarmelade.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Steketid:

  • Du trenger:

    Springform
TIPS!: Bruk gjerne norske epler.

Slik gjør du

Til formen

  1. Du trenger en rund kakeform som måler ca. 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.

  2. Smelt smør. Pensle kakeformen med smør, og strø over sesamfrø.

Kakerøre

  1. Smelt smør og avkjøl. Riv marsipanmasse grovt.

  2. Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis. Bland sammen mel, vaniljesukker og bakepulver.

  3. Rør det smeltede smøret i eggedosisen. Tilsett melblandingen. Hell den i formen.

  4. Fjern kjernehus og skjær eplene i tynne båter. Stikk dem ned i deigen. Smelt aprikosmarmeladen med vannet i en kjele. Pensle eplebåtene, strø over pinjekjerner og stek kaken i nedre del av ovnen i 50-60 minutter.

    Server med vaniljesaus eller pisket krem. Is er også godt til.