Oppskrift på eplekake med creme fraichefyll

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Eplekake med Crème Fraîche-fyll

Herlige eplekake fylt med crème fraîche som gir kaken et litt syrlig preg sammen med smaken av sitron.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Du trenger:

    Rund kakeform

Slik gjør du

  1. Du trenger en rund kakeform, 24 cm i diameter. Forvarm stekeovnen til 200 °C.

  2. Bland smør, sukker, mel og bakepulver raskt sammen, gjerne i en food processor. Trykk deigen ut i kakeformen og opp langs kanten. Sett formen kjølig 20 - 30 minuter.

  3. Forstek paibunnen midt i ovnen i 10 - 15 minutter, til den har fått gyllen farge.

  4. Ta ut kjernehus og skjær eplene i ca ½ cm store båter. Bland båtene med sukker og kardemomme. Stek dem myke i smør i panne i ca. 5 minutter. Avkjøl.

  5. Visp sammen egg, crème fraîche, sukker, vaniljesukker, sitronskall og sitronsaft.

  6. Dekk bunnen med eplene og hell crème fraîche-fyllet over. Stek midt i ovnen til paien har fått fin farge og fyllet har stivnet, ca. 25 - 30 minutter.

    Server kaken med vaniljekesam, vispet krem, vaniljeis eller vaniljesaus.