Eplekake med Crème Fraîchefyll
4

Eplekake med Crème Fraîche-fyll

(37)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Herlige eplekake fylt med crème fraîche som gir kaken et litt syrlig preg sammen med smaken av sitron.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Rund kakeform

Ingredienser

Paibunn:

150 gramTINE Meierismør (kjøleskapskaldt)
1 desilitersukker
3 desiliterhvetemel
1 teskjebakepulver

Fyll 1:

5 stkepler
2 spiseskjesukker
1 ½ spiseskjekardemomme
2 spiseskjeTINE Meierismør

Fyll 2:

2 stkegg
2 desiliterTINE Crème Fraîche Original
½ desilitersukker
1 teskjevaniljesukker
1 teskjesitronskall (revet)
2 spiseskjesitronsaft

Tilbehør:

3 desiliterKesam® Vanilje (evt. vispet krem, vaniljeis eller -saus)

Slik gjør du det

  1. Du trenger en rund kakeform, 24 cm i diameter. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  2. Bland smør, sukker, mel og bakepulver raskt sammen, gjerne i en food processor. Trykk deigen ut i kakeformen og opp langs kanten. Sett formen kjølig 20 - 30 minuter.
  3. Forstek paibunnen midt i ovnen i 10 - 15 minutter, til den har fått gyllen farge.
  4. Ta ut kjernehus og skjær eplene i ca ½ cm store båter. Bland båtene med sukker og kardemomme. Stek dem myke i smør i panne i ca. 5 minutter. Avkjøl.
  5. Visp sammen egg, crème fraîche, sukker, vaniljesukker, sitronskall og sitronsaft.
  6. Dekk bunnen med eplene og hell crème fraîche-fyllet over. Stek midt i ovnen til paien har fått fin farge og fyllet har stivnet, ca. 25 - 30 minutter.

    Tips:

    Server kaken med vaniljekesam, vispet krem, vaniljeis eller vaniljesaus.

Kommentarer

Produkter i oppskriften